Leopardí žena

77%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Bláznivá, 80 let stará komedie, kde se každou vteřinu něco děje. Je to samozřejmě přitažené za vlasy až běda, ale to u komedií vůbec nevadí. Cary Grant a Katharine Hepburn předvedli neskutečný výkon. Mlada Susanne je noční můrou každého chlapa, přesto působí roztomile. Dobrý blázinec :) - 75%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Popletený paleontolog David vs. ztřeštěná dědička Susan a jeden leopard. Nebo dva? A je tady ještě pes. A tetička. A mnoho dalších. Americká bláznivá komedie uhánějící jak splašený vlak, ve kterém se pálí dialogy rychlostí kulometu, který ani po tolika letech od svého vzniku neztrácí na svém umění řádně rozvibrovat divácké bránice. Už na začátku zaujme, ve své roli, vzhled Caryho Granta, neboť připomíná komika němých filmů Harolda Lloyda. Záměr? Ztřeštěnost Susan, kterou se s ohromnou energií zahrála Katherine Hepburn, zase nás, české diváky, jistojistě připomene český snímek, natočený rok po tomto, ´Eva tropí hlouposti´ (1939). Že by se autorka Fan Vavřincová inspirovala právě tímto americkým snímkem? Uvádí se, že obsahuje dohromady na tři hodiny dialogů, které jsou komprimovány do hodiny a čtyřiceti minut. Něco na tom bude, neboť kulometná salva slov od všech postav opravdu na jedinou chviličku nenechají vydechnout. A když se k tomu přidá situační humor a místy i styl grotesky… No nic. I když to nemusí na první pohled vypadat, ve svém smyslu se jedná o komedii romantickou, avšak s takovým ohromným množstvím nejrůznějších záměn a zmatků kolem všeho, že na nějakou romantiku leckterý divák zapomene. Jedno se však upřít nedá. Jak tato etuda napovídá, chudý, obyčejný nebo bohatý, všichni jsou v jádru své osobnosti blázniví a to v plné zábavnosti přihlížejících.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Několik vtipů je skutečně skvělých, většinou směřují od vždy vynikající Hepburnové, ale hluchých míst je docela hodně a děj si moc neláme hlavu se smysluplností. Ano, utáhne to čtyři hvězdy, ale úcta v tom figuruje dost slušnou částí. Nechci se ale nechat ovlivnit mojí neoblibou Granta a Hawkse (jejichž status nechápu) - Jako komedie to funguje dobře.
Fingon
16 886 bodů
10
Hádám, že tu Spielberg našel inspiraci k jedné ze závěrečných scén Jurského parku...