Legenda o vášni

76%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Fingon
16 886 bodů
8
70% Pomalu plynoucí, ale přesto atmosférický snímek, ve kterém mě rušil místy velmi podivný střih...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Romantické drama Legenda o vášni (1994)je brilantním epický příběh osudů tří bratrů. Inspirace klasickým Hollywoodem je naprosto zřejmá a přestože jsem měl vždy k těmto druhům filmu spíš despekt, pak tento snímek si rozhodně zaslouží Vaši pozornost. Pro mě zůstane nezapomenutelná sekvence z války, kdy jeden z bratrů utíká přes ostnaté dráty. Kritici sice na filmu nenechali nit suchou, ale divákům se film líbil a několikanásobně vydělal svůj rozpočet.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Tak trochu guilty pleasure. Všechno vypadá strašně nádherně, Hornerovi se náramně vydařil srdceryvně romantický soundtrack a herci dávají dění realisticky emocionální pozlátku, která musí obzvlášť ženám značně rozproudit slzní kanálky (občas možná i ty slinné). Audiovizuální forma je opravdu bezchybná a zcela zastiňuje těžce patriotický příběh, který je podřízen povrchovému efektu na úkor hlubší efektivity a nepřináší nám, na rozdíl od takového Tance s vlky, žádný výraznější intelektuální přesah ani stoprocentně přesvědčivý životopis jednotlivce. Velikášství Zwick ustál v jednotlivostech, ale celkový příběh o velkém časovém rozpětí klopýtá do cíle občas moc kouskovaně a nenabídne dostatek prostoru k plynulé návaznosti jeho jednotlivých, odlišně náladových etap. Přesto to tomu Edwardovi žeru, už kvůli opojnému magickému nádechu, krásné přírodě a trochu i kvůli Anthony Hopkinsovi, což je zkrátka a dobře herecký titán...
cerfik
cerfik
7 890 bodů
7
Samotný film bych hodnotil tak 60% a 70% je za výkon Brada Pitta a Anthonyho Hopkinse, je to totiž dílo nesourodé a já tomu příběhu nevěřil a misty se nudil a dojetí se taky nedostavilo, někde je chyba, dalo se to natočit určitě lépe a lépe napsat i samotný scénář, škoda potenciál tam byl.
slord
slord
3 832 bodů
10
Edward Zwick natočil veľmi pútavý a skvostný film, ktorý spája rôzne žánre a dokopy to celé skvelo funguje. Brad Pitt je super a charizma z neho len tak srší a Anthony Hopkins sekunduje veľmi dobre a v každej scéne si to dáva ako pán. Krásna scenéria americkej prírody je doprevádzaná opojnou hudbou Jamesa Hornera, z ktorej som mal zimomriavky. Veľká spokojnosť. 9,5/10
alexik789
2 512 bodů
7.5
Netradiční western,nebo spíše rodinná sága,které se nedá upřít dobrá kvalita,výtečná hudba i kamera.Přesto samotný příběh mě moc nezaujal.V ději mi chyběla,nějaká větší myšlenka. Herci si hráli své a to se mi moc líbilo. Brad Pitt exceloval.
pokladnik
pokladnik
1 601 bodů
10
Svého času byl tento film moje záchrana života a to doslova. Epický příběh jedné irské rodiny na divokém západě v běhu doby. Otec, patriarcha a jeho tři synové kteří se postupně zamilují do jedné ženy se kterou se má oženit nejmladší z nich. Nemůžu nezmínit Brada Pitta v roli Tristana který hraje tak přesvědčivě až se člověk bojí o jeho život. Je to prostě další moje srdeční záležitost.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Bezkonkurenčně jedna z nejlepšich romantických filmů rozesměje,pobouří a i ten pláč tam bude je to velice emotivní film který rozhodně doporučuji. Mohu se na něj divat opakovaně což u dobrých filmu snad ani jinak nejde.A Pitt je tam super takže to je taky fajn.
gauchingman
gauchingman
273 bodů
8
Můj rozum se chce vzpouzet té americké afektovanosti, ale přistihuji se, že mám skoro celou dobu v krku knedlík (celou šišku) a slzy v očích (to ale nikomu neříkejte!)... Nicméně musím něco bodů ubrat minimálně za to medvědí zasvěcení - to jak grizzly zvíci mrakodrapu jemně škrábnul malého klučíka a kterážto věc měla pak celoživotní vliv na hrdinův temperament. Ahoj!