Leaving Las Vegas

76%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
9
Tento film jsem viděl poprvé téměř dvacet let po jeho vzniku a nikdy jsem o něm od nikoho neslyšel... přitom je to taková pecka. Neskutečně toxický film, toxický vztah alkoholika a prostitutky, přitom je to vlastně neskutečná toxická romantika. Parádní výkon Nicolase Cage, krásná a zlobivá Elisabeth Shue.. dojemný příběh s hořkou pachutí.. za mě velká paráda.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Protipól Pretty Woman. Silný příběh, nezaměnitelná atmosféra, výborní herci. Nemohl jsem se zbavit pocitu jisté nucenosti toho všeho, ale jinak výborné.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Leaving Las Vegas je skvělý film. Je plný citu a emocí, obsahuje řadu skvěle natočených scén a rozhodně se vymyká každým políčkem šedivému průměru. Je to film odvážný, sprostý, nactiutrhačný a pokud vám ho náhodou někdo bude chtít pustit, nalijte si panáka dobrého bourbonu a pozvání v žádném případě neodmítejte. Herecké výkony Nicolase Cage a nebesky krásné Elizabeth Shue patří na herecký Olymp.
lamps
lamps
15 150 bodů
8
Alkohol, pokud se k němu nepřistupuje s láskou a zodpovědností, dokáže být svinstvo. Poměrně omezené sdělení, ale nenechme se oklamat, Nicolas Cage nám ho svým výkonem nacpe do hlavy s razancí, které se máloco ve filmovém odvětví komorních psychologických dramat vyrovná. Stačí vidět jednou, ale vidět bychom to měli opravdu všichni...
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
7
Leaving Las Vegas je jeden z mála filmů, který tematizuje sebedestrukci. Cageův Ben se přijel uchlastat do města, které nikdy nespí, protože "nechlastat je tak bolestivé, bod návratu zmizel v nedohlednu a konec se zdá být tak snadný a blízko." Nejedná se však o nějakou analýzu toho, jak je možné, že se člověk vůbec dostane do takové situace. To jest pouze lehce (ač zdařile) načrtnuto a divák se tedy musí 2h koukat na to, jak se protagonista uchlastává k smrti a nikam během toho nesměřuje (Charlie se třeba ve Velrybě snaží změnit smýšlení své dcery a stihnout to, než mu selže srdce = prostor pro gradaci). Nikam výrazně nesměřovat/nevygradovat není v závislosti na hledisku nutně špatně. LLV zdařile tematizuje něco tíživého, ale pokud se chce divák bavit, tak by měl vědět, že tento film sleduje mrzké jednání postav, na něž je těžký pohled a dějově to k ničemu moc nesměřuje - spíše se to jen tak bezgradačně plácá, protože postavy se rovněž plácají ve své bídě. Téma by samozřejmě mohlo být podáno s větším důrazem na zábavnost, kdyby se protagonista dostával do nějakých humornějších situací. Znám filmy, kde postava propadá nějakému rozkladu příčetnosti (Lighthouse, Joker) nebo postupně více a více doplácí na své chování (Uncut Gems), ale je podstatně snazší to sledovat, protože dílo má větší zábavnostní rozměr a větší důraz na gradaci děje a je tedy i divácky snesitelnější. LLV však takové není a není to špatně! Tento film chce být tíživý. Na protagonistu je těžký pohled, protože ta jeho vychlastaná vtíravost a lihem páchnoucí zoufalství jsou jednoduše odpudivé, trapné nebo při blahosklonnějším náhledu - smutné. Je to však takové obsahem (situací postavy) - nikoli formou. Ta je skvělá. Nicolas Cage hraje onu trosku dokonale a toho Oscara dostal právem. Je však pochopitelné, že ho mám radši v jiných, humornějších, rolích (Počítání mrtvých, Špatnej polda, Mandy). Přesto právě zde předvedl možná nejlepší herecký výkon své kariéry. Krom Cageova herectví je primární kvalitou filmu rovněž tematizace obsahu a atmosféra, kterou umocňuje zasazení do Las Vegas a skvělý soundtrack. Jedná se však o film, na nějž je třeba mít náladu. V opačném případě nebude náležitě oceněn a divák by mohl být otráven tím, že dvě hodiny musel sledovat tragéda, kterej nakonec ještě skončil tak, jak si umanul, jak předznamenal na samém začátku.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Film sám o sobě je tak nějak o ničem, teda spíše je to nezáživný děj, ale to co předvádí Cage je hodně dobrý herecký výkon, Oscar je zasloužený. A v jiným filmu jsem snad neviděl víc chlastu:-) 61%
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Jeden z filmových dramatů,který svým myšlenkovým rozměrem nevytvořil divákovy právě úsměv na tváři.
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
3.5
Čisté zúfalstvo, ktoré vo vás vyvolá delírium. Ja teda nemám potrebu utápať sa v podobných melodrámach, ale kvoli Nicolasovi som to zhliadla. Ten samozrejme nesklamal a ako ožran nemal chybu. Hlavne jeho sklenený ježek bol úchvatný. Ovšem všetko ostatné ma iritovalo – príbeh, stupídne scény aj príšerná hudba. Najviac ma ale cukalo z naivnej štetky Sery, ktorá nemala problém ošukať úbohú trosku na smrtelnej posteli. To snáď nemože baviť triezveho človeka.
hroufie
1 416 bodů
7
Překvapivě dobře natočené drama o lásce
bafik
710 bodů
10
úplný mazec. nicolas cage jak to zahrál, smekám těžce.