Lea

64%
Lea
Plakát traileru

Německý restaurátor Herbert Strehlow uplatňuje v zapadlé slovenské vesnici restituční nároky. Když pozná krásnou, bohužel však téměř němou schovanku sedláka Panthyho Leu, donutí ho, aby mu místo vrácení pozemků dívku "prodal" za 50 000 marek. Dívka vyrůstala u pěstounů od sedmi let a nemluví od té doby, co byla svědkem brutální vraždy své matky. Jejím jediným útočištěm se stanou básně a kresby, určené mrtvé mamince. Během krátkého soužití Lea a Herbert pochopí, že jsou oba poznamenaní nepřízní osudu. Smutná minulost se stává mostem, po kterém kráčejí jeden druhému vstříc...




Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Lea jako malá viděla jak její opilý otec surově znásilnil a zabil její matku. Poté, co ho odsoudí a zavřou do kriminálu je dána do poručnictví buranského sedláka Paltyho. Jednoho dne přijíždí do zapadlých východoslovenských končin i německý restaurátor Strehlow, který Leu koupí za 20 000 marek a odveze si jí k sobě domů. Filmové drama Lea vzniklo v německo-české koprodukci a odneslo si z festivalů celou řadu cen a nominací, včetně nominace za nejlepší zahraniční film Zlatého globu, nominace na Felixe za nejlepší mladý evropský film a vítězství na festivalu v Bruselu. Film je velmi náročné dílo a nepatří mezi ty lehko stravitelné snímky, ale zaujme především skvělým hereckým výkonem Lenky Vlasákové, brilantní kamerou Vladimíra Smutného a zajímavé hudby Petra Hapky.
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
9.5
Film brzy vtáhne do děje, je velmi dojemný i romantický. Velmi dobrý výkon velmi mladé Lenky Vlasákové i jejího německého partnera. Trochu rušivě na mě působí slovenština českých herců, hlavně Miroslav Donutil měl být zcela jistě nadabovaný. Určitě stojí za vidění.

Dodatečné informace

Původní název:
Lea (více)
  • NSR Lea
Premiéra v ČR:
22. 5. 1997
Země původu:
NSR, Česká republika, Německo
Přístupnost:
15+
Čeština:
Lea je dostupný s českým dabingem

Podobné