Le Mans

75%
Le Mans
Plakát traileru

Americký řidič (McQueen) se vrací na závodiště do Francie, kde byl před rokem zraněn a zjistí, že pociťuje silné sympatie k vdově po muži, který zemřel při stejném neštěstí. Autentická místa ve Francii a úžasná kamera nabízejí fascinující pohled na nejneobyčejnější auta světa a výjimečné charaktery lidí, které svět motorů a pach benzínu přitahuje. Steve McQueen sám závodil a vyzkoušel i obtížný závodní okruh Le Mans dlouhý 8,5 míle (cca 13,5 km) - často v rychlosti překračující 200 mil za hodinu (320 km/h).




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Snímek je hlavně o krásných klasických sportovních autech, o Le Mans a tunách spáleného benzínu. člověk se ho doslova nažere a Steve McQueen svým chladnokrevným projevem vypadá za volantem opravdu skvěle. Co se týče příběhu, ten je dosti na okraji. Pěkná podívaná hlavně pro fanoušky silných aut.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Primitivní scénář s minimálními dialogy a realistické závody automobilů. Takový je snímek se Stevenem McQueenem, který tu v podstatě hraje sám sebe. Spojení dokumentu s dramatickými prvky vyšel dobře a pro sportovní fanoušky je takřka povinnost něco takového vidět. Odlišnost od podobných přímo hraných počinů je velice markantní. Taková atmosféra se jen tak nevidí. Dnes už se jedná sice o dobový, či lépe řečeno historický film, ale i tak svoji velkolepost i nadále nezapře. Snímek natočený přímo na místě v Le Mans za použití záběrů ze skutečných závodů ohromně posiluje autenticitu. I přes své stáří zkrátka stále velice vzrušující film. Co dodat víc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Nejprve si položme otázku, proč jsme milovali Bullitův případ? Pro fantastickou automobilovou honičku, která byla ve filmu sice úplně na nic, vlastně byla úplně nesmyslná, ale nikdo ani nedutal. A Le Mans je taková nesmyslná honička roztažená na celovečerní stopáž. Musím říct, že ten film mi k McQueenovi zkrátka patří a hodně mě baví, ačkoli jako klasické vyprávění je to samozřejmě průšvih.

Dodatečné informace

Původní název:
Le Mans (více)
  • USA Le Mans
  • USA As 24 Horas de Le Mans
  • USA Büyük yaris
  • USA Las 24 horas de Le Mans
  • USA Las veinticuatro horas de Le Mans
  • USA Le 24 ore di Le Mans
  • USA The 24 Hours of Le Mans
  • USA Ле Ман
  • USA Льо Ман
Země původu:
USA
Rozpočet:
7,5 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění