Le Mans

75%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Snímek je hlavně o krásných klasických sportovních autech, o Le Mans a tunách spáleného benzínu. člověk se ho doslova nažere a Steve McQueen svým chladnokrevným projevem vypadá za volantem opravdu skvěle. Co se týče příběhu, ten je dosti na okraji. Pěkná podívaná hlavně pro fanoušky silných aut.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Primitivní scénář s minimálními dialogy a realistické závody automobilů. Takový je snímek se Stevenem McQueenem, který tu v podstatě hraje sám sebe. Spojení dokumentu s dramatickými prvky vyšel dobře a pro sportovní fanoušky je takřka povinnost něco takového vidět. Odlišnost od podobných přímo hraných počinů je velice markantní. Taková atmosféra se jen tak nevidí. Dnes už se jedná sice o dobový, či lépe řečeno historický film, ale i tak svoji velkolepost i nadále nezapře. Snímek natočený přímo na místě v Le Mans za použití záběrů ze skutečných závodů ohromně posiluje autenticitu. I přes své stáří zkrátka stále velice vzrušující film. Co dodat víc.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Nejprve si položme otázku, proč jsme milovali Bullitův případ? Pro fantastickou automobilovou honičku, která byla ve filmu sice úplně na nic, vlastně byla úplně nesmyslná, ale nikdo ani nedutal. A Le Mans je taková nesmyslná honička roztažená na celovečerní stopáž. Musím říct, že ten film mi k McQueenovi zkrátka patří a hodně mě baví, ačkoli jako klasické vyprávění je to samozřejmě průšvih.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Jeden z nejfilmovějších filmů, co znám. Jen málokde se to dá říci, jako zde. Příběhově průměr, ale stylizací dotažený do takových výšin, že divák zkrátka hltá každý záběr a je mu jedno, že příběh jde odvyprávět v jedné košaté větě. A tam, kde by jiní tlačili příběh kupředu, se zde nikam nespěchá a to napětí kolem je snad ještě víc nervy drásající, než výsledné závody. Pozoruhodný film, který se tváří jinak, než jaký skutečně je. A je proto skvělý.
Floridsky
4 376 bodů
6
Tak tohle mě nebavilo. Skoro žádné dialogy a spousta ježdění bez skvělých záběrů a nervydrásajících bouraček. V podstatě dokument. Slabota.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Je velmi důležité si uvědomit, že tento film (značně dokumnetární) byl natočen v roce 1971. Krátký dialog se odehraje jednou za 20-30 minut, jinak jezdí auta. Taková ale byla doba a takové bylo tempo života, klidnější a pohodovější, nic nemuselo být mega rychlý. Na svou dobu prostě dobře natočený film. Elga Andersen jen chodí po závodišti s jedním výrazem v obličeji, jako všichni ostatní, tedy i Steve McQueen. Je těžké pasát o více než 40 let starém kultu, který má scénář, resp. děj, na jednu stránku A4.
miza
miza
2 336 bodů
8
KULTOVNÍ FILM SE STEVEM MC KVINEM V HL.ROLI JE URČEN VŠEM KTERÝM OČAROVALA VŮNĚ BENZINU A ASI NEJTEŽŠÍ A NEJHEZČÍ ZÁVOD NA SVĚTĚ.