Láska a smrt

77%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Netušil jsem, že by mě mohl Woody Allen až takhle pobavit. Rozhodně je to pro mě jeho nejvtipnější film, který jsem zatím viděl. Woody si vzal na paškál Rusko v době napoleonských válek a je to opravdová smršť vtipných scén. Intelektuální dialogy vždy "zabité" absurdní, nebo černým humorem. Když chtěl lahví omráčit španělského šlechtice, malém mi praskla bránice.. "Napoleon. Víš kolik bere? Určitě nejméně 10 000 Franků.. bez tuzérů". Nebo: "Musíš jít do války. Co budeš dělat, až ti Francouzský voják znásilní sestru? .. Co? Ale já nemám sestru. Koho znásilní? Mého bratra Ivana? To se pobleju." :) Woody Allen je jako nešikovný voják absolutně brilantní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
10
Vtipné, chytré, trochu utahané. Možná, že ta vtipnost bere filmu část jeho chytrosti a naopak snaha o chytrost kazí pár vtipů, ale jinak si není na co stěžovat. Vlastně možná nejlepší Allen.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Rád bych se připojil k většině a napsal nějakou oslavnou ódu na jednu z prvních Woodyho komedií, boužel na mě tenhle Allenův snímek moc nezapůsobil. Pár scén parádních, ale jako celek průměr. 5/10
Fingon
16 886 bodů
6
... jak divák o iluze přišel. Po čtyřech shlédnutých filmech Woodyho Allena jsem nechápal, jak se může jeho dílo někomu nelíbit. Bohužel, každý další snímek je horší než ten předchozí. Banáni - super. Bla bla sex bla bla úžasný. Láska a smrt... Skvělé hlášky, parodování ruské literatury... ale co jako? Asi ne každému se líbí celá jeho tvorba. Škoda.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Mé nekritické já by asi napsalo, že se jedná o výbornou satirickou komedii, kde 5 z 10 vtipů způsobuje nebezpečné záchvaty smíchu, že dialogy mají úžasný spád a šťávu a že rozcuchaný a obrýlený Woody Allen je pro svou roli typově nepřekonatelný. Mé kritické já by ale oponovalo, že je to za vlasy přitažená slátanina, kde 5 z 10 vtipů působí přiškrceně a ohraně, že šťavnaté dialogy jsou v mnoha případech ztotožněním stupidity a že Allen je naprostý pošuk, jehož charakter je schovaný za hromadou velkohubých keců a moralizování. A protože přiklonění k jedné straně by znamenalo částečně definovat styl hodnocení pro další Woodyho filmy, což by bylo trochu nefér, a také dál složitě rozepisovat "proč, co a jak", zůstanu tentokráte neutrální a tuto Woodyho konfrontaci s profláklým bytím a nebytím si uschovám na dobu neurčitou do složky "Druhá šance". Až potom se snad uvidí. :-)
winetach
winetach
1 927 bodů
10
Uz viem od kial beru Simpsonovci inspiraciu...
Marator
Marator
269 bodů
8.5
Já ho zbožňuju! Woody je tak roztomilý a vtipný, že bych ho chtěl nosit s sebou v kapse a když by na mě přišly chmury, vždy bych ho vytáhl a zajisté by mě zvedl náladičku. Kam na ty gegy chodí, to fakt nevím:-) A ten taneček se smrtí na konci byl prostě k popukání!