Křidýlko nebo stehýnko

78%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Další vydařená komedie s vynikajícím Louis De Funésem v hlavní roli. Není to sice tak bláznivé jako jeho jiné snímky,ale i tak je zde přehršel zábavných momentů ve kterých může předvést svůj jedinečný dar od boha - bavit lidi. Příběhově zajímavé a herecky přesné. Skvělá komedie!
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Skvělá bláznivá komedie, kterou povýšil svým klasicky vynikajícím výkonem Louis de Funès. Když ochtnavá prefabrikáty s puškou u hlavy, vždy se smejina plné kolo. Mám tuto komedii moc rád, vlastně zapadá do veliké řady kvalitních bláznivých komedií s tímto jedinečným hercem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Další skvělá role Louise de Funèse tentokrát v roli vydavatele gastronomického průvodce a inspektora restaurací v jednom. Jeho důslednost a cholerická povaha je opět zdrojem výtečné a nestárnoucí zábavy. Louis se tak opět dostává k tématu kvality podávaných jídel, byť tentokrát z jiné pozice. Ano, před tím to byl snímek ´Grant restaurant pana Septima´, kde hlavní postava chodila v přestrojení kontrolovat vlastní luxusní restauraci. Snímek ´Křidýlko nebo stehýnko´ sleduje nejen počínání na inspekcích, ale i rodinný problém se synem a dokonce i boje s rivalem na poli gastronomie. Je to zvláštní, ale na to, že snímek vznikl v roce 1976, svým tématem vůbec nezestárnul. Spíše naopak je více aktuálnější. U Luise si nelze nevšimnout, že už není tak energetický jako dříve, byť se snaží, aby tomu tak nebylo. Byl po infarktu, tak se musel šetřit. V roli manželky opět Claude Gensac. Dle zdrojů tu mě dokoncel hrát i Pierre Richard a to přímo roli syna, ale nemohl kvůli jinému projektu. Docela škoda. Mohli být dva výteční francouzští komici v jednom filmu. I přesto se jedná o očekávanou bláznivou komedii, ke které se dá stále bez pochyby vracet.
p.a.douch
p.a.douch
8 350 bodů
8
Louis de Funès je zase jednou vynikající, Coluche mi celkově moc nesedí, ale tady jsem ho zkousnul. Julien Guiomar byl dobrej zloduch (toho chlapa jsem měl rád). Nesmím zapomenout na Anne Zezette Zacharias v roli Marguerite číslo 2, ta byla fakt roztomilá. No abych to shrnul, tahle komedie mě vždycky pobaví a nikdy nezklame
avenis
avenis
8 061 bodů
8
Kdyby nebylo známo, že tento film točil Louis de Funès už po infarktu, nikoho by to nenapadlo. Typické cholerické projevy nahradil "pouhou" rozhodností a nekompromisností své postavy. O to více si můžeme vychutnat širokou škálu jeho mimických projevů a gestikulace celého těla. V úsměvných převlecích je prostě zábavný každou vteřinu filmu. Claude Gensac, maskovaná pod parukou stařenky, moc příležitosti nedostala, ale Coluche, v té době ne moc známý, Funèsovi zdatně sekunduje. Á propós, nejsou dnešní párky vyráběny podle receptu monsieur Tricatela? (13.8.2021)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Louis de Funes v dobrém a zábavném filmu...
psico
psico
1 671 bodů
7
Luis de Funés. Né každému je jeho humor příjemný. Mně až tak nebadí. Na jeho filmy se podívám rád ale nijak zvlášť je nevyhledávám. Ale čas od času je to zábavná podívaná a tenhle film zrovna patří k těm lepším z jeho dílny :)
jvempire
jvempire
1 208 bodů
8
Výborná komedie o ochutnávání jídla.
GNR1986
GNR1986
136 bodů
10
Dnes už klasika ,tenhle film patří mezi mé nej i když je tak starý ..Kontrolovat restaurace a dávat jim hvězdičky za kvalitu potravin je pro Duchmén číslo jedna :-D