Krycí jméno Donnie Brasco

76%
Krycí jméno Donnie Brasco

Snímek z prostředí newyorské mafie Krycí jméno Donnie Brasco vznikl podle skutečných událostí: zachycuje úspěšnou akci FBI, jejíž agent Joe Pistone pod falešným jménem pronikl mezi mafiány a strávil sedm let mapováním jejich činnosti. Jde o zasvěcený, velmi podrobný a autentický pohled do světa organizovaného zločinu. Režisér snímku Mike Newell se soustřeďuje na postižení neobvyklých vztahů uvnitř zvláštní, uzavřené komunity, založené na "feudálním" způsobu organizace a řízení. Každodenní život příslušníků podsvětí, se zaběhanými modely chování či ritualizovaným způsobem mluvy, představuje Newell v hodně syrovém světle.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Krycí jméno Donnie Brasco je až moc velká sázka na jistotu a snad i proto nemůžu jít s hodnocením výš. Mafiánské filmy mám ve velké oblibě a hlavně když jsou podpořeny faktem, že se jedná o skutečnou událost. Obsazení v čele s Deppem a Pacinem prostě nemohlo zklamat, ale i všechny vedlejší role zazářily. Newell byl ve své práci precizní a přesně věděl co chce točit. Výborný film.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Al Pacino a Johnny Depp v krimi gangsterce.. sedí jim to skvěle. Tento žánr mám hodně rád a tak má vždy u mě automaticky nějaký ten bodík navíc už předem. Je to celkem poklidná gangsterka, i když pár přestřelek a krvavých scén se najde.. Hlavní hrdinové vynikají nade všemi, je to podle pravdy, což diváka lépe vtáhne do děje.. moc pěkný kousek.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Mafiánská tématika je blízká a byla prakticky vždy filmovaná lidmi, kteří jsou italského původu a kteří jsou v Hollywoodu pojmem. Esy v tomto mafiánském oboru jsou samozřejmě Francis Ford Coppola (trilogie Kmotr), Martin Scorsese (Mafiáni) nebo Brian de Palma (Zjizvená tvář, Carlittova cesta). Mike Newell je režisér z Velké Británie a jeho nejznámějším projektem před Brascem byla romantická komedie Čtyři svatby a jeden pohřeb s Hugh Grantem. To ovšem neznamená, že Donnie Brasco je špatný film. Naopak. Brasco je skvělý film s tradičně vynikajícím Al Pacinem, kterému více než dobře sekunduje Johnny Depp. Uvidíte v něm vše, co byste od tohoto druhu filmu čekali - vraždy, přátelství, násilí a tradiční vzestup a pád gangsterů. Je až s podivem, jak všechny tyhle klasické gangsterky fungují i po letech. Donnie Brasco je toho dokonalým příkladem.

Dodatečné informace

Původní název:
Donnie Brasco (více)
  • USA Krycí jméno Donnie Brasco
  • USA Donnie Brasco
  • USA Krycie meno Donnie Brasco
Premiéra v ČR:
14. 8. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
124,91 mil. USD (celosvětově)

Podobné


Powered byJustWatch