Království

83%
Království
Plakát traileru

Kultovní horror režiséra Larse Von Triera, natočený na zakázku pro Dánskou televizi, nás přivádí do útrob kodanské nemocnice,kde bloudí pomatená psychotronička paní Drusseová, která se snaží vypátrat dávné tajemství nemocnice spojené se zločinem...Seriál plný duchů a démonů připomíná Twin Peaks Davida Lynche, kde také v závěru "dobří pláčou a zlí se radují."




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby von Trier místo pětihodinového seriálu natočil tříhodinový film, bylo by to ještě o něco lepší. Jinak ale skvělá podívaná.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
6
Trierovi se podařilo vkusně namixovat žánry a témata, které z Království učinila něco poměrně výjimečného. "Smutné, to je, když pláčou děti. Žalostné je, když pláčou dospělí. Ale co to je, když pláče budova?" Ač je Riget seriál, v němž humor funguje, tak jsem občas litoval, že ho tam nebylo víc. Pak bych se u toho bavil víc. Takhle jsem byl zvědavý , co dál uvidím, avšak cítil jsem, že prvek zábavnosti v díle není tak vysoký, jak by mohl být. Stará technologie a kamera tomu dodávají jistý dokumentární dotek. Vypadá to ošklivě, možná až amatérsky, ale stejně jsem si k tomu našel cestu. Škoda, že zemřel Ernst-Hugo Järegård a tento autorský seriál z nemocničního prostředí zůstal nedokončen. To jsem si říkal po dokoukání, ač jsem s tím začal právě kvůli informaci, že Trier po letech naváže na svůj seriálový projekt třetí sérií. Jsem zvědavý, ale příliš tomu nevěřím. Obávám se, že propast mezi sériemi bude příliš velká. Snad kdyby se navázalo tam, kde bylo původně v plánu s přeobsazenými herci.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
10
Dá se nemilovat seriál z nemocniční prostředí, ve kterém je jedním z doktorů zombie?


Dodatečné informace

Původní název:
Riget (více)
  • Německo Království
  • Německo Riget
  • Německo The Kingdom
Země původu:
Německo, Francie, Dánsko, Švédsko
Rozpočet:
1,5 mil. USD
Čeština:
Království je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné