Království

83%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Nemůžu se zbavit dojmu, že kdyby von Trier místo pětihodinového seriálu natočil tříhodinový film, bylo by to ještě o něco lepší. Jinak ale skvělá podívaná.
Klajnik
Klajnik
8 589 bodů
6
Trierovi se podařilo vkusně namixovat žánry a témata, které z Království učinila něco poměrně výjimečného. "Smutné, to je, když pláčou děti. Žalostné je, když pláčou dospělí. Ale co to je, když pláče budova?" Ač je Riget seriál, v němž humor funguje, tak jsem občas litoval, že ho tam nebylo víc. Pak bych se u toho bavil víc. Takhle jsem byl zvědavý , co dál uvidím, avšak cítil jsem, že prvek zábavnosti v díle není tak vysoký, jak by mohl být. Stará technologie a kamera tomu dodávají jistý dokumentární dotek. Vypadá to ošklivě, možná až amatérsky, ale stejně jsem si k tomu našel cestu. Škoda, že zemřel Ernst-Hugo Järegård a tento autorský seriál z nemocničního prostředí zůstal nedokončen. To jsem si říkal po dokoukání, ač jsem s tím začal právě kvůli informaci, že Trier po letech naváže na svůj seriálový projekt třetí sérií. Jsem zvědavý, ale příliš tomu nevěřím. Obávám se, že propast mezi sériemi bude příliš velká. Snad kdyby se navázalo tam, kde bylo původně v plánu s přeobsazenými herci.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
10
Dá se nemilovat seriál z nemocniční prostředí, ve kterém je jedním z doktorů zombie?
Pas
Pas
6 225 bodů
2.5
Vůbec nepochybuju o tom, jak moc chtěl Lars von Trier natočit něco děsně tajemného a mystického..naprosto mimo mísu mého zájmu.
Cortyx
1 571 bodů
8
velice zvlastni serial ktery me neustale necim pritahuje
kocka-kockova
338 bodů
10
I když se všude píše, jak je to hororové a strašidelné atd., pro mě je tenhle seriál spíš fantasticky zvládnutou komedií. Lehkou, přesně vypointovanou. Pro mě nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděla.
Morthsir
Morthsir
106 bodů
9.5
Velice povedene a pro mne "neuchopitelne" dilo....