Královský omyl

71%
Královský omyl
Nejvyšší královský podkomoří je obviněn ze zrady a uvězněn. I když se podezření ukáže být neopodstatněné, vězeň se ocitá v ohrožení života, protože královský majestát nesmí připustit omyl. Kdyby se totiž nešťastník přiznal, mohl by být omilostněn, jenže takové řešení pan podkomoří ze zásady odmítá... Historický příběh aspirující na rozměr podobenství se odehrává na úsvitu vlády Jana Lucemburského. (Film Europe)



Fingon
16 886 bodů
6
Zajímavá sekvence, kdy Jindřich jezdí po nádvoří na koni, natočená v pohledových záběrech, které mám tak rád... ale jinak...
avenis
avenis
8 056 bodů
6
Více než herecké výkony, které jsou "daňkovsky" dramatické, mne zaujaly kostýmy Evy Martincové. Také velmi fotogenický hrad Švihov, který ovšem pro účely filmařů byl hodně dostavěn. Ovšem drsný středověk s očními linkami Jany Hlaváčové se trochu tluče. :-) (7.10.2014)
kawa
3 388 bodů
7.5
Syrové drama z 14. století , kdy české země byly pod tlakem vlastních i cizích žoldáků a rozbrojů. Na opuštěném hradě se objeví prominentní vězeň, se kterým si osádka neví rady. Za vidinou kupy hřiven se dopustí i 2 zbytečných vražd. Syrové drama odehrávající se na malém prostoru má něco do sebe. A dá se na něj koukat po celou dobu.


Dodatečné informace

Původní název:
Královský omyl (více)
  • Československo Královský omyl
  • Československo Królewski blad
  • Československo The King’s Blunder
Premiéra v ČR:
27. 12. 1968
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění