Krakonoš a lyžníci

77%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Tento film mi nikdy nepřirostl k srdci. Pro český národ je to určitě výborná pohádka,která nemůže o vánocích chybět na televizních obrazovkách. Pro mne je to však nudný film,který občas nabídne pěkný záběr na zasněženou horskou krajinu. Nic víc - nic míň.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Hodně oblíbený film, který já osobně moc nemusím. Typická střeštěná a vlezlá hudba, která doprovází celý film se mi zaryla hluboko do mozku. Není to žádná katastrofa, ale mě se to postě nelíbí. Už jako malý klu jsem tento snímek pomíjel a pařil k mým neoblíbeným vánočním pohádkám.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Tak ten děj je docela dost naivní. Ale beru, že je to z pohledu těch dvou kluků, takže asi ok. Hodně to nahoru tahá ta parádní Hapkova hudba a celkově ten feeling bezstarostnosti podpořený hromadou sněhu. Asi už se tomu o Vánocích vyhýbat nebudu. 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Povedený dětský film, který není žádnou pohádkou a když jsem si přečetl komentáře ani nechápu, proč ten film někdo jako pohádku hodnotí. Film jsem si pustil poprvé až nyní v osmatřiceti letech a musím říct, že mě skutečně příjemně překvapil. Je moc hezky natočený, dětští herci jsou vybráni dobře, zima je správně ladovská, ve filmu nechybí humor, i když to není žádná řachanda a sociální podtext filmu není v žádném případě ideologický. Režisérka Plívová-Šimková byla opravdovou osobností českého filmu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8.5
Povedený film. Hodně rád ho sleduji a perfektně se při sledování bavím.
avenis
avenis
8 143 bodů
3
Film jsem nikdy neměla moc ráda. Připadal mi takový zmatený. Po mnoha letech, když se na něj dívám, vidím ty hrozné historické nepřesnosti, jako jsou třeba moderní dlouhé vlasy Ondřeje Havelky a dětí, ale především snožmý styl jízdy na lyžích, který v té době absolutně nebyl možný. Jezdilo se telemarkem, který je naznačen při jednom nácviku. Ale vem to nešť, má to být úsměvný a pohodový příběh, tak nebudu rejpat ani do krepaté ofinky mladé maminky ani do usměvavých tváří hlavní rodinky a do učitele bez rákosky, zato plného nekritické lásky se svým svěřencům. No, prostě se mi to celé moc nelíbí. (1.8.2022)
Standa.
Standa.
6 180 bodů
5
Pro jiné klasika, pro mě jenom další film, který je k vidění každé Vánoce.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
5
krakonoš a lyžníci mě nikdy nijak neuchvátil, i přesto si myslím, že prostě k vánočním svátkům patří...
kawa
3 388 bodů
8
Již klasická komedie ze zasněžených Krkonoš o pašerácích z Polska přivážejících vše potřebné v horách podáno do podoby dětského filmu. Zajímavý dodnes oddechový film.
pitryx
pitryx
1 262 bodů
4
Tak mne tento snímek zase až tak nebere. Nevadí mi, že nemá děj, ale spíše to, že je takový mdlý, jako by vývar bez koření. Možná tu chybí nějaká sympatická postava, hlavní hrdina který to celé drží nad vodou. Nebo mi také vadí neherec učitel. Ansámbl to hraje v průměru, ale prostě tu něco schází. Proto se na to kouknu jen jednou za pár let.