Kopyto

72%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Francis Veber v tomto filmu naprosto neomylně inscenuje skvěle vypointované gagy. Křičící indián, z kterého se snaží dvojice Richard – Depardieu dostat informace a na závěr ho omylem zapálí je typicky veberovská. Veber nezapře své divadelní zázemí v komických dialozích a tradičně využívá svého oblíbeného hudebního skladatele Vladimíra Cosmu. Je celkem pochopitelné, proč se v Hollywoodu stal Veberovým ochráncem stárnoucí mistr Billy Wilder. Komedie, kterou se snažili přetočit v Hollywoodu jako Den otců s Billy Crystalem a Robinem Williamsem se nakonec ukázala jako mimořádně nepoživatelné sousto i pro tak zkušené komiky, kteří bohužel potvrdili, že originál je jenom jeden. Veber remake této komedie upřímně nenávidí.
avenis
avenis
8 145 bodů
6.5
Dvojici Richard + Depardieu to vždycky fungovalo. Jeden mužný, druhý nemužný... nemožný... dohromady báječní. Ale jen pánbu ví, jak a proč dostala roli Marie Bensové modelka Corynne Charbit... Ano, asi tak... :) Hrát tedy neuměla, ale dobře vypadala. (2.9.2021)
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Kopyto je moc pěkný film,který doplnuje melancholická hudba.Hraje tam známý francouzský herec a režisér Pierre Richard.Zde s ním opět hraje herec Gerard Depardieu.Ten zde hraje opak tohoto herce,který ztvárnil "naivky"...Jde o vynikající francouzský film!