Kopytem sem, kopytem tam

73%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Krásná demonstrace toho, že atmosféra devadesátých let nepřišla jentak ze dne na den, ale spíš vyplynula ze situace a zárodky bychom nejspíš objevili už za končící normalizace. Jak dokázal Forman zachytit trapné Čecháčkovství šedesátých let, udělala to Chytilová u let osmdesátých a devadesátých. Stále nevím, nakolik proto, že se v té době sama utopila a nakolik ze záměru. A bohužel se mi výsledek spíš z principu, než že by mě bavilo ho sledovat.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Mě bylo v roce 1989 sedm let, takže samozřejmě nemám životní zkušenost o čem film pojednává. Jako filmový publicista a znalec filmové řeči a dějin českého filmu ovšem musím říct, že tento film je hodně zajímavým filmem a objektivně po prvním zhlédnutí v mých sedmatřiceti letech také mým režisérčiným top filmem. Upřímně si nedovedu představit, že bych tento film dokázal promítnout v cizině bez půlhodinového podrobného úvodu, který by vysvětlil, co se vlastně na plátně děje. Tomáš Hanák zde podává podle mého soudu životní výkon a je oproštěn od pro mě poněkud nepříjemné manýry ve filmech Tomáše Vorla.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Jak trefné a přesné, úplně živě mi to připomnělo atmosféru té doby, kdy dnes připadající směšně malicherné věci byly brány velmi vážně, vždyť dnes máme zase jiné hry, že. Mistrně zpracované téma hledání smyslu života v uvolňujícím se normalizačním prostředí konce 80-tých let. Ono honbou za požitky, ikdyž dnes asi ve více oslňujícím hávu globálního kapitalismu, opravdu štěstí nenajdeme. Jak dobře paní Chytilová vidí do lidí.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Skvělý film na dobu vzniku naprostý unikát.
marvan
marvan
616 bodů
7.5
Legendární, takřka sklepovské obsazení a Věra Chytilová