Kopretiny pro zámeckou paní

67%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
4.5
Polomuzikál, který je podle mě natočen velmi naivně. Tahle dílka nevyhledávám.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
Prázdninový příběh dospívající dívky Katky žijící s rodiči na hradě, kteří tam dělají správce, se všemi svými typickými dívčími rošťárnami, natočený na základě literární předlohy Stanislava Rudolfa. Snímek přirozeně spíše osloví dívky a některé by se v charakteru Katky mohli i poznat. Příběh je o lásce, ale jestli jde o první, nijak řečeno není. Každopádně se poukazuje na situaci, čeho je taková dívka schopná, když vyhlídnutý chlapec neopětuje její city. Stále veselá nálada a přirozenost svého věku dává všemu tu správnou atmosféru. Každá postava vyvolává určité sympatie a snad by jim ten život na hradě i nejeden záviděl. Snímek z počátku 80 let a jakoby nestárnul. Tvůrčí zvláštností je, že většina herců je nadabována hlasy jinými, taktéž známými, herci. Když František Husák promluví hlasem Zdeňka Řehoře, Pavel kříž hlasem Romana Skamene, nebo Jiří Růžička hlasem Jiřího Lábuse, určitě se nad tím každý pozastaví. Umělecký dojem? Těžko říct, co tím režisér Josef Pinkava sledoval. Třeba Jan Hartl má hlas svůj. Každopádně se jedná o stále výborný jednoduchý ničím nerušený dívčí, svým způsobem, romantický příběh, který jako letní oddychovka stále funguje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kateřina Krásná a její pokusy sbalit štramáka Hatrla. Je to naivní, předabování některých herců působí divně, neherci dost přehrávají...ale na druhou stranu to je správně praštěné..a taková letní oddychovka z dob, kdy největší technologií bylo tranzistorové rádio, vždycky potěší.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tak toto je slabě nadprůměrné. Škoda.
avenis
avenis
7 963 bodů
7
Tahle letní pubertální klasika je sice ve své podstatě bláznivá, ale mile. Katka je trochu rozmazlená a hormony se jí bouří. To je pak její šílené chování celkem pochopitelné. Nádherný Bouzov je sám o sobě důvodem, proč se na film dívat. A že jsou ostatní herci namluvení jinými? Možná ti původní měli s postsynchrony problém. Kdo ví...
squirrelpool
squirrelpool
7 012 bodů
6.5
Krvavé, česko-slovenské, osmdesátkové béčko, ve stylu Sin City. Dwight(Honza Hartl)se díky svým bouchačkám dostal do pořádného maléru a musí zmizet z města. Jako svůj úkryt si vybral jeden zapadákov. Usmyslel si, že tam bude nějakou dobu dělat vyhazovače na místním hradě. Bohužel pro něj tohle městečko ovládá partička drsnej holek, v čele se smrtící Gail(Sylvou Julinovou). Každému je jasné, že tady nevzplane "jenom" láska.
kawa
3 388 bodů
7.5
Již klasická komedie z prostředí hradu Krabonoš. Ze čtení pro dívky vznikl příjemný film, pouze nelze pochopit proč čeští herci jsou dabováni!!!
miza
miza
2 336 bodů
7
Jedna s klasických dětských komedií pro mladší diváky ale i pro straší generaci.Üsměvná komedie se řadí mezi naši klasiku komedií pro děti.
siginho
siginho
649 bodů
8
Dobrá pohodová puberťácká klasika. To snad musel vidět v odumdesátkách každý. :-) Hláška :"zase sem něco zvoral" mi utkvěla natolik,že ji používám dodnes. Nedá se nic dělat, mně se sto prostě líbilo. A je to můj názor a hotovo!
  • KKK Krásná Kateřina krásná