Kopretiny pro zámeckou paní

67%
Kopretiny pro zámeckou paní
Prázdninová komedie o holkách krásně praštěných.
Patnáctiletá Kateřina žije se svými rodiči - kastelány na hradě Krabonoši. Její nudný život je narušen příchodem studenta Petra, který by měl dělat na hradě průvodce. Katka se do něj zamiluje a snaží se všemi způsoby upoutat jeho pozornost




Pete69
Pete69
29 697 bodů
4.5
Polomuzikál, který je podle mě natočen velmi naivně. Tahle dílka nevyhledávám.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Prázdninový příběh dospívající dívky Katky žijící s rodiči na hradě, kteří tam dělají správce, se všemi svými typickými dívčími rošťárnami, natočený na základě literární předlohy Stanislava Rudolfa. Snímek přirozeně spíše osloví dívky a některé by se v charakteru Katky mohli i poznat. Příběh je o lásce, ale jestli jde o první, nijak řečeno není. Každopádně se poukazuje na situaci, čeho je taková dívka schopná, když vyhlídnutý chlapec neopětuje její city. Stále veselá nálada a přirozenost svého věku dává všemu tu správnou atmosféru. Každá postava vyvolává určité sympatie a snad by jim ten život na hradě i nejeden záviděl. Snímek z počátku 80 let a jakoby nestárnul. Tvůrčí zvláštností je, že většina herců je nadabována hlasy jinými, taktéž známými, herci. Když František Husák promluví hlasem Zdeňka Řehoře, Pavel kříž hlasem Romana Skamene, nebo Jiří Růžička hlasem Jiřího Lábuse, určitě se nad tím každý pozastaví. Umělecký dojem? Těžko říct, co tím režisér Josef Pinkava sledoval. Třeba Jan Hartl má hlas svůj. Každopádně se jedná o stále výborný jednoduchý ničím nerušený dívčí, svým způsobem, romantický příběh, který jako letní oddychovka stále funguje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kateřina Krásná a její pokusy sbalit štramáka Hatrla. Je to naivní, předabování některých herců působí divně, neherci dost přehrávají...ale na druhou stranu to je správně praštěné..a taková letní oddychovka z dob, kdy největší technologií bylo tranzistorové rádio, vždycky potěší.

Dodatečné informace

Původní název:
Kopretiny pro zámeckou paní (více)
  • Československo Kopretiny pro zámeckou paní
Premiéra v ČR:
1. 9. 1981
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Kopretiny pro zámeckou paní je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch