Kolja

82%
Kolja
Film Kolja je příběhem českého violoncellisty Louky, starého mládence, kterého neutěšené finanční poměry přimějí k fingované svatbě s Ruskou. Okolnosti tomu chtějí, že kromě vytouženého trabanta ( film se odehrává v druhé polovině osmdesátých let), uhrazeného z nelegálně vydělaného obnosu, získá Louka nakonec také pětiletého ruského chlapce a jako antitalent na jazyky a mrzout nepřivyklý dětěm se sním musí naučit žít. "Je to příběh o člověku," říká Jan Svěrák, "který se dostal do velkých životních problémů, myslel, že už to nemůže být horší a přitom netušil, že prožije nejkrásnější chvíle svého života."



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Kolja je právě ten druh snímku,který si Oscara zaslouží. Svěrákovi tak trochu vsadili na jistotu a natočili příběh kde k sobě spojili dvě zcela různé osoby. Malého usměvavého chlapce a starého mrzutého muže. Jenže ono to funguje na 110% a já si tento snímek vážně užil. Dojemné,smutné,vkusně humorné a hlavně ze života.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Kdo bude dělat scénáře pro kvalitní filmy pro širokou veřejnost, až tu Zdeněk Svěrák nebude? Nevím.. Toto je pro mě etalon toho, jak se dá udělat perfektní film i po roce 1989. Tento film považuji řadím do toho nejlepšího z české kinematografie. Zdeněk Svěrák má svůj osobitý herecký projev a sem to zapadlo, jako prdel na hrnec.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
10
Opravdový vrchol českého kýče, který funguje a není z něj stydno.


Dodatečné informace

Původní název:
Kolja (více)
  • Česká republika Kolja
  • Česká republika Kolya
Premiéra v ČR:
15. 5. 1996
Země původu:
Česká republika, Francie, Velká Británie

Podobné


Powered byJustWatch