Kokosy na sněhu

79%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Tohle je pro mne jeden z nejlepších sportovních/rodinných filmů. Jako dítě jsem to miloval a i dnes se na tom nic nezměnilo. Ta příjemná atmosféra,která celý film provází je prostě kouzelná. Casting ani nemohl být lepší a John Candy zde září ve své nejlepší roli. Tento snímek má prostě vše - nic nechybí a ani nepřibývá.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Skvělá komedie. Příběh založený na základě skutečné události je sice plus, ale ta spousta maerických klišé sráží film v mých očích o několik % níže. Umělohmotný potlesk na konci, trenér darebák, kterého osvítí duch svatý, to jsou mínusy. Spousta humoru to ale vyváží až na 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
´Zimní běžci´. Tak by se asi dal přeložit původní název tohoto snímku, který je ve své podstatě daleko přesnější. Příběh napsaný na základě skutečné události, ale ne jako sportovní drama, ale jako velkolepá svižná komedie, která svým humorem a nadšením vůbec nestárne. Proč se český distributor rozhodl k tak podivnému názvu je otázkou. Dnes by to v rámci politické korektnosti neprošlo. Ale zpět k filmu. Dějově tu máme nadějné běžce připravující se na letní olympiádu, ale nějak to nevyjde. Chvíli smutek a beznaděj, ale nakonec z toho všeho vzejde nápad. Je tady přece ještě olympiáda zimní. A jde se do toho. Příběh plný odhodlání, respektu, výsměchu i dojetí. Jamajští sportovci šli do toho s plnou vervou a s elánem a byť měli hluboko do kapsy a byli bez zkušeností, dokázali takřka nemožné. A hlavně světu ukázali, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Film tedy v sobě nese sportovní poselství a přes všechnu tu legraci se bere skutečně setsakramentsky vážně. Kdo tento film neviděl, nepochopí.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevím, proč je tento veskrze průměrný snímek evergreenem TV novy, ale budiž - neurazí... Jen není ničím zajímavý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Prostě Kokosy na sněhu. 90ková klasika, kterou si člověk může dávat minimálně jednou ročně. Nesmrtelné hlášky, nesmrtelný song (ten od Sanky). Fakt prdel i po 20 letech. 7.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Tak takhle si představuji rodinnou komedii od Disneyho, v tomhle filmu je všechno jak má být, nerozluční kámoši, kterým držíte palce, ožralý trenér, romance a tah na branku. Hodně fajn:-)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Humorná jamajská komedie. Přijde mi už taková okoukaná a ničím zvláštní. Stále však vtipná. Klasická komedie.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7
Skvělá netypická komedie, která se stala úspěšnou právě svojí originalitou.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Klasika, která mě nikdy neomrzí a pokaždé se u kokosů skvěle bavím. Písnička někteří lidi nevěří, že Jamajskej bob zvítězí. Je prostě legendární a jeden čas to zpíval snad úplně každej. Pohodová komedie s přehrávajícími herci a typickým koncem a stejně se to zaryje hluboko do paměti. Důkaz toho, že to udělali asi dobře. 80%
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Wow, wow, wow. Jak je možné, že jsem tento film neměl tak dlouho ohodnocený :O... To je vrchol, aby si člověk na takové filmy z mládí nepamatoval. Prostě a jednoduše, tohle byla jedna z mých nejvíc oblíbených komedií, když jsem vyrůstal. Všechno hrálo přesně jak jsem potřeboval a bavilo mě to i teď a bude mě to bavit i za dalších 20 let.