Knoflíkáři

79%
Knoflíkáři
Je to film sestávající ze šesti povídek, které většinou černě humornou, ironickou, mnohdy i trpce hořkou formou vyprávějí o jednom dávném prokletí, lidské nevěře, podivných úchylkách, nečekaném zázraku i pokryteckém odpuštění. Mají svou vlastní vypointovanou stavbu, specifickou atmosféru i způsob zpracování, a přesto jedna druhé předává motivy vzájemně spolu komunikující a pozorující tytéž věci z různých úhlů.



Pete69
Pete69
29 697 bodů
9
Skvělý film Petra Zelenky. Naprosto ujetý, ale geniálně pospojovaný film.. jednotlivé příběhy perfektně a nenápadně spojuje nejen atomová bomba. Plejáda skvělých herců, některé příběhy jsou perfektní.. za mě dominuje Eva Holubová s Rudolfem Hrušínským ml. a scéna poslední slušné generace. Měl jsem to štěstí, že jsem mladí prožil v dynamických, spontánních i trošku drsných devadesátkách a tento film je ukazuje v pravém světle.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Má to v sobě kus kouzelné naivity - že když všichni divní lidé budou divní spolu, bude jim dobře. Chybí m iale nějaké větší důmyslnost - chce to být mozaika, kde se v důsledku jakési prozřetelnosti potkávají různé karikatury, ale je to takové nejjednodušeji, jak může.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Devadesátky se vším pozitivním i negativním, co k nim patřilo. ěk bych, že doba byla méně cynická než dnes a i ten film byl hravější, každopádně Zelenka už potom nic tak svižného a vtipného nevymyslel.

Dodatečné informace

Původní název:
Knoflíkáři (více)
  • Česká republika Knoflíkáři
Premiéra v ČR:
20. 11. 1997
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
12+

Podobné