Klub odložených žen

64%
Klub odložených žen
Plakát traileru
Bývalé spolužačky Elise, Brenda a Annie se setkávají po letech na pohřbu další přítelkyně Cynthie, která spáchala sebevraždu. Kamarádky zjistí, že je pojí společný osud: jejich manželé je ve středním věku opustili a našli si nové partnerky. Všechny tři přítelkyně dostanou dopisy od Cynthie (psala je před svou smrtí), kde je nabádá, aby držely pohromadě. Trojice se sejde v restauraci a domluví se na společném postupu vůči zrádným partnerům. Napnou veškeré síly, aby své předsevzetí dotáhly až do konce, kdy jim jde i o pomoc podobně postiženým manželkám. Svůj záměr mají hrdinky ulehčený tím, že proti nim stojí slabí muži, ovládaní hlavně chtíčem, spojeným s přicházející druhou mízou



Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Těžko s tím něco nadělat, ale ženy prostě stárnou. Jednoho dne spáchá sebevraždu na první pohled krásná a úspěšná pětačtyřicátnice skokem ze svého luxusního bytu. Její tři kamarádky se schází na pohřbu a zjišťují, že jejich život již jaksi není už tím, jakým kdysi býval. První chodí neustále na plastiky a fakt, že má doma Oskara a manžela producenta, kterému pomohla odstartovat kariéru nezabrání tomu, aby neodešel za mladší, druhá se snaží vejít do šatů, které měla před dvěma lety a třetí opustil manžel, protože si to musí v hlavě srovnat. Pochopitelně proto, že má mladší milenku a tak se ženy rozhodnou, že to těm kurevníkům vrátí. Feministický film natočil režisér Hugh Wilson, autor spíše rodinných taškařic. Vznikl tak film, z kterého mužům krev tuhne v žilách a na tvářích postarších dam se objevuje blažený úsměv. Filmu vévodí brilantní trojice hereček v podání Goldie Hawn, Bette Midler a Diane Keaton a i ve vedlejších rolích je poměrně slušné hvězdné obsazení. Klub odložených žen byl obrovským hitem nejen ve Spojených státech a je to právě jeho zásluha, že producenti investovali peníze do dříve tak rizikových projektů jako jsou filmy a seriály pro ženy typu Sex ve městě nebo Zoufalé manželky.
avenis
avenis
8 145 bodů
7
No já nevím... ale tahle taškařice je až příliš uječená a překotně prvoplánová, než abych se opravdu bavila bez pocitu trapnosti. Starší film "Od devíti do pěti" je o mnohem vkusnější formě pomsty. Ale i tak, sranda to je. Ovšem, dámy, co se na to díváte a máte stejný problém... nenechte se zmást. Jsou i jiné, daleko efektivnější způsoby, jak vyhrát nad manželovou druhou mízou. :)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Goldie Hawn, Bette Midler a Diane Keaton jako zralé ženy, které ví, jak se pomstít manželům, když se najdou mnohem mladší partnerky (jednu z nich hraje Sarah Jessica Parker). Poněkud potrhlá komedie, nad kterou nutně zaplesají především podobně postižené ženy a muži by se po jejím shlédnutí měli začít bát. Neb na každého jednou dojde, ale chytrá žena navíc dokáže osudu pěkně peprně napomoci.

Dodatečné informace

Původní název:
The First Wives Club (více)
  • USA Klub odložených žen
  • USA The First Wives Club
  • USA Klub odložených žien
Premiéra v ČR:
9. 1. 1997
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Čeština:
Klub odložených žen je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch