Kickboxer

64%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
JCVD v jedné ze svých nejlepších a neznámějších rolích. K tomuto filmu ani není moc co dodávat. Pro mne je to nostalgie jako blázen na kterou bych nedal nikdy dopustit. Film má vražedné tempo a kromě nabušeného JCVD i velmi dobrého záporáka. Choreografie soubojů je výborná.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Americká 80. léta v oblasti akčních filmů s bojovým uměním navázala na 70. léta hongkongská, což se hodilo kde komu. Do takovéhoto žánru ve své době vstoupilo mnoho bojovníků snažící se nějak prosadit. Jeden z nich byl i Jean-Claude Van Damme, jehož úspěch zapříčinil vedle snímku ´Krvavý sport´ i tento, který vlastně potvrdil Jean-Claudeovi schopnosti. Při dnešním pohledu je snímek velmi jednoduchý, zkratkovitý a hlavně šablonovitý, ale jakoby to nevadilo. Snímků o výcviku jednotlivce, aby se poté v nějakém zápase ukázal či se někomu pomstil, vzniklo opravdu spousty, ale Jean-Claude jako jediný ze všech do dnešních dob velmi vyčnívá. Snímky ´Krvavý sport´ a ´Kickboxer´ si jsou v jádru věci velmi podobné a což jistojistě nebyla žádná náhoda. Choreografie bojových sekvencí dnes sice už nijak zvlášť neoslní, ale z nostalgického hlediska oba přeci jen mají co ukázat. Příběh pomsty v takovémto ražení a zvlášť s účastí Jeana-Clauda Van Damma se stal doslova kultem a snad i oprávněně. Žádný jiný není tak významný jako tento.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Jedna z prvních (lepších) Van Dammovek, která mi ale nesedla tak jako např Krvavý sport. Trénink a ty věci kolem jsou samozřejmě místy fain, u mě to ale prostě zazdívá finální zápas, který (když už nic) dal alespoň světu "slavnou" parodovací scénu s namáčením rukavic..5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Akční revenge movie se zakázanými souboji, exotickou příchutí, romancí a hlavně Jeanem Claudem ve vrcholné atletické, schválně neříkám herecké, formě.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Klasika 80sátkových let. Van Damme ve formě. Jen ty souboje mohli být více drastičtější.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
4
Typický Kung-fu film po americku, jen kde teda jde o kickbox. JCVD je přesně takový, jak ho znám, takže nic moc herec, který ale tyhle bitkaře dává celkem obstojně. Příběh je tupej, šablonovitej kolik jen snese. Jediné, co film nějak drží pohromadě jsou tréninkové a následně bojové scény. Sice je pořád dokola kurví ty zpomalovačky, a pak když už náhodou na souboj bez nich dojde, tak to herci mají tendenci zase celý rychle mít za sebou, takže zběsilý bum bum a je konec. Ano, souboje jsou sice cool a Van Dammovi kopy jsou úplně stejně efektní, jako když se třeba oháněl Chuck Norris co by Walker, jenže to je tak všechno, k realitě to má hodně daleko. Někdy je to tak debilní až se musím smát. Nicméně aspoň nechybí perfektní hudební playlist! Akční béčko, které si ale dost možná u obhájí nějaký svůj kultovní status. 40%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5
Poměrně nevýrazná jednohubka, kde jsem měl chvílemi pocit, že nemá co vyprávět a ani ukázat.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
4
Docela povedenej bojovej film i když s velkým množstvím kýčových momentů. Postavy mezi sebou mají dobrou chemii a sledovat trénink Van Damma a jeho mentora je zábava. Škoda toho předvídatelného, tupě choreograficky provedeného a celkově debilního finálního souboje s Qissim.
kedl
kedl
6 380 bodů
7
van Damme a jeho nezapomenutelný provaz.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
6
Jean-Claude Van Damme a jeho pomsta, tentokrát čistě fighterská, zbráně nechal doma.