Když v ráji pršelo

54%
Když v ráji pršelo
Plakát traileru

Mladá pražská rodina se přestěhuje do opuštěného šumavského mlýna, jenže úmysl vybudovat tam nový domov i příjemný penzion naráží na naprostou nezkušenost. Stejně nezkušená jako hrdinové se však zdá i být režisérka Magdalena Pivoňková, jejíž inscenační jistota občas pokulhává.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Poetický   "Kachyňovský"   film, který ukazuje, že   když má mladý člověk sen,   jde si za ním a nehledí na   překážky, které mu   předkládá život.   Režisérku Magdalénu   Pivoňkovou nějak neznám,   ale musím přiznat, že tento   její debut dopadl na   výbornou. Snové části   zpříjemňují vyprávění a   dávají tomu větší kouzlo.   Mladá dvojice ( Ivana   Vávrová a Zdeněk   Podhůrský) se výborně   doplňuje a postava, kterou   ztvárnila Jiřina   Jirásková, mi připomíná   'baby' z filmu Sestřičky.   Škoda, že je snímek   pozapomenutý, protože   takové příjemné a   pohodové filmy na českých   obrazovkách skutečně   chybějí.
avenis
avenis
8 145 bodů
1
Dokonale pohřbený příběh z jinak dobré a poutavé knížky. Režijně totálně nezvládnuté, hloupě vedení herci, afekt, rádoby Chytilovské krátké prostřihy... prostě nepovedená slátanina. Kniha by si zasloužila jiný,lepší štáb. (8.8.2022)

Dodatečné informace

Původní název:
Kdyz v ráji prselo (více)
  • Československo Když v ráji pršelo
  • Československo Kdyz v ráji prselo
Premiéra v ČR:
1. 5. 1988
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění