Když rozvod, tak rozvod

61%
Když rozvod, tak rozvod
Plakát traileru

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
4.5
Snad jen kvůli panu Vladimíru Menšíkovi jsem šel s hodnocením k průměru. Právě on je tahákem a stěžejním bodem toho filmu kde se sice hodně mluví,ale spousta slov mizí do prázdna. Menšík byl opravdu pan herec. Samotná film je na komedii málo zábavný a nabídne jen pár úsměvných momentů.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5.5
Tento film se opravdu nepovedl. Nebýt Vladimíra Menšíka, bylo by to takřka nekoukatelné. Komedií bych film nenazval ani náhodou, nic vtipného ve filmu není. Drama? - těžko. Rodinný fim? - ne. Co to má vlastně být nevím, ale nechápu, proč je to vysíláno běžně v nejsledovanějších komerčních stanicích. Za mě ne.

Dodatečné informace

Původní název:
Když rozvod, tak rozvod (více)
  • Československo Když rozvod, tak rozvod
Premiéra v ČR:
1. 4. 1983
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch