Když Harry potkal Sally

76%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Pohodová dospělá romantická komedie, která mě osobně nepobavila, ale je to hezká červená knihovna.. předvídatelné, přesto důstojně natočené. Billy Crystal mi bohužel k mé oblíbenkyni romantických filmů Meg Ryan moc neseděl a chemie mezi nimi byla slabá. Cekové pěkné - 60%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Zábavná a chytrá romantická komedie - takových není nikdy dost. Meg Ryan mě dokonce přesvědčila o tom, že umí umět hrát.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Sympatická romantika Allenovského střihu. Billy Crystal je tady hodně fain a Meg Ryan asi poprvé fakt skvělá. Navíc ten scénář je něco jako příručka do života.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Největším úspěchem Reinerovy kariéry je film, který vykrádají všichni filmaři romantických komedií z celého světa. A když myslím všichni, tak myslím opravdu VŠICHNI. Obyčejný název neskrývá nic jiného než obyčejný malý snímek, který ovšem tak dokonale popisuje námluvy mezi mužem a ženou, že to už nikdo jiný tak dobře nenatočil.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Každý potřebuje tu svou Sally. A každá určitě někdy potká svého Harryho. Scénář sice postupně přestává být úplně věrohodný a divák se ptá, proč spolu sakra ještě nejsou, ale provedení je natolik vkusné, vtipné a místy skutečně originální (splitscreen u telefonních hovorů) a vyznění tak nakažlivé, že tomu filmu nejde nepodlehnout. Těším se na další setkání..
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
7
Snad každý má někdy chuť na oddechovku v podobě romantické komedie, jako je právě tato. I když si myslím, že na poli tohoto žánru jsou o hodně lepší kousky, které třeba ani zdaleka nemají tak pozoruhodné obsazení, tak v konečném měřítku i tohle má něco do sebe. Netrvalo to moc dlouho a napadlo mě, že z toho by mohla být super kočovná divadelní hra, hle ono to napadlo už hodně lidí... Jednoduchá otázka, kterou si pokládá už několik generací, může existovat přátelství mezi mužem a ženou? Podle mě může, ale asi to nebude proto, že se vzájemně neshledáváte atraktivní, to by jste spolu možná ani nebavili. Úplně nesnáším, když mě někdo konfrontuje,negativním pohledem na onu otázku. Vidí problematiku hrozně povrchně.. Celý příběh se snaží jasně ukázat, že ano, že ono přátelsví existovat může, že mezi pohlavími vlastně není rozdíl a gender si to celé zjednodušuje. Oba hlavní hrdinové jsou nejprve dobří přátelé a skvěle funguje kontrast právě se společneskými předsudky. Neotesaný Harry to vidí jasně a Sally, i když si hraje na vychovanou dámičku, má to stejně. Klábosí spolu, tráví spolu čas.. Film si jasně drží good-feel atmosféru, která ale postupně malinko nudí. Oba se sblíží natolik, že si i dohodí navzájem partnery, ale všechno vede prakticky od začátku k jasnému cíli. Hlavní myšlenku v závěru vlastně otočí a zašlapou, jelikož oni holt spolu skončit musí.. Ne, že bych se úplně nebavil, ale chtěl bych vidět něco nápaditějšího originálnějšího. Budiž mi útěchou aspoň mistrná scéna v restauraci, kde si Meg tak pochutnávala, že jsem nemohl schovat úsměv... Chytrý, oddechový film, který však dnes má již převelikou konkurenci. 70%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
10
Jen těžko lze být u tohoto filmu objektivní, a proto se o to ani nebudu snažit. Tak trochu střeleně sympatický Billy Crystal a naprosto krásná a roztomilá Meg Ryan si k sobě musí najít cestu jednom z nejlepších romantických filmů. A že je to cesta dlouhá a krásná, protože kdo si počká, ten se dočká.
bidlobox
3 802 bodů
8.5
Zase jeden romantickej film, kterej neni přeslazenej. Naopak, nijak se s náma nemazlí a podává životní pravdy tak jak jsou. Billy Crystal není na první pohled nijak sympatický herec, ale stejně si ho nakonec určitě oblíbíte. Meg Ryan je pochopitelně fajn a sluší jí to, jen na začátku filmu jsem nějak nemohl uvěřit práci kostymérů a maskérů. Abych nezapomněl, atmosféru skvěle podtrhují písničky (Gerschwin klan). Potejtous, potátous, let's call the whole thing off! A co to bylo sakra za kecy o té první dámě Československa? :)
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
8
Svěže vtipná, nikterak trapná, naopak v mnoha ohledech pravdivá a inteligentní komedie o dvou zvláštních a přitom bežným lidem velice blízkých postavičkách. Scénář lehce evokující Woodyho Allena nás protáhne dloholetým vztahem procházejícím od lehce nevraživé antipatie, přes nefalšovaně čisté přátelství až po ono osudově "nevyhnutelný" vztah, jehož předvídatelnost nic neubírá ze závěrečné hřejivé katarze. Jde vidět, že Rob Reiner dal do filmu hodně ze sebe a svého života, neboť výsledek působí velice lidsky a osobitě, k čemuž přispívají mimo jiné i pěkné herecké výkony ústřední dvojice
tindersticks
tindersticks
774 bodů
8.5
Romantická klasika. Když jsem viděl Billy Crystala (jinak stand-up komik a moderátor Oscarů) a Meg Ryan poprvé, měl jsem podezření, že na filmu spolupracoval Woody Allen, Ryan nosí modely podobné jako Kaeton deset let před ní, dialogy jsou někdy ryze allenovské, film notně využívá newyorských reálií (orgasmická scéna v Delicatessen), easy jazzá Harry Connicka Jr.(Grammy za nejlepší jazzový zpěv). Meg Ryan jedním slovem rozkošná, dokáže být zranitelná i otravná, naivní i empatická, právě tak, aby Crystalovi zpočátku lezla na nervy a přitom aby se do ní mohl na poslední chvíli zamilovat. Sledoval jsem Sally a Harryho několikrát - a vždyckv mě bavili.