Kdyby tisíc klarinetů

73%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Výborná hudební komedie, jednoduchý, nosný příběh s protiválečným akcentem. Vojín Schulze (krásná minirolička Jiřího Menzela) se na útěku ukryje do hudební školy a jedna busta zařídí, že už se nemá čeho bát ... Následná "spontánní" estráda (včetně parodií na nyní tak hojně využívaný product placement) je ukázkou toho nejlepšího, co tehdejší tuzemská populární scéna měla (dokonce i toporná Eva Pilarová si tu odehraje své, Pavlína Filipovská prodá jeden z mála svých hitů a paní Carmen Farkašová prostě existuje). Výborní Gott a Matuška, neslyšitelný Štědrý (nemá tam ani větičku). Předvídatelný konec, ale celkově paráda. Zajímavostí je, že v divadle hrála (a skvěle!) roli reportérky Terezy Ljuba Hermanová (ve filmu Jana Brejchová).
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Já si prostě na muzikály moc nepotrpím, ale zde se to povedlo, hvězdami své doby nabitý hudební antimilitaristický snímek, který pobaví, potěší oko i ucho. Nápad, že se zbraně vojáků po překročení určité hranice změní v hudební nástroje je velmi originální.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Klasika to je. Vcelku solidní pokoukáni.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7.5
Asi totéž, co u "Starců na chmelu", tedy: děj příšerný, písničky skvělé i po letech! Navíc naši nejlepší zpěváci populární hudby jako Waldemar Matuška, Eva Pilarová, Hana Hegerová, Karel Gott! "Marně si hlavu lámu, proč muži většinou neradi vidí dámu chladnou a nečinnou". Super!!! Myšlenka proměnit všechny zbraně v hudební nástroje je tedy velice antimilitantní, což je chvályhodné, ale .... "Glory aleluja!!!"
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
8.5
Podle mě jeden z nejhezčích muzikálových filmů československa. Originální myšlenka proměnit všechny zbraně v hudební nástroje, fajn obsazení největšími hvězdami té doby a ddkonalý hudební doprovod. Nádherné hlasy Waldemara Matušky či Evy Pilarové a písně, na které nelze zapomenout.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Film, který má jednoduchý skvělý nápad, jak prodat písničky, které byly nebo se staly šlágry, odraz doby Suchého a Šlitra v jejich největší slávě.
kawa
3 388 bodů
9
Výborný estrádní film, který se proslavil hlavně prezentací známých písniček se slavnými osobnostmi v humorném rámci příběhu. Vedle Gotta, Pilarové, výborného Matušky se promenuje Brejchová, Brodský , Suchý a Šlitr. Uvolněná atmosféra je sice trochu hraná, ale film ani po letech neurazí a potěší. Motto filmu, co by se stalo kdyby místo tisíce pušek byly klarinety je nadčasové.
miza
miza
2 336 bodů
6.5
Jedna z našich hudebních komedií která se pravidelně ukazuje na obrazovce.
Medúska
Medúska
947 bodů
8.5
Už kvůli těm nádherným písničkám mám tenhle film moc ráda. No a ta protiválečná myšlenka...i v dnešní době velmi aktuální.
Silvuš
68 bodů
6.5
Koukatelná komedie...písničky a obsazení pestré.