Každá koruna dobrá

46%
Každá koruna dobrá
Plakát traileru

Hlavní hrdina (Miloš Kopecký aneb reálsoc Bond) zdědí vilu od šíleného strýčka-vědce (Miloš Kopecký ala Myšpulín) i s podivnými nájemníky, kteří probíhají vilou, stěžují si např. na nedostatek strun, křičí cosi o stěhování a neustále podávají novému domácímu obálky s penězi. Co se tu vlastně děje a kdo za tím vším chaosem stojí, to je úkol hodný uvědomělého novopečeného majitele vily.
Prvoplánová moralita z doby reálného socialismu o korupci, \"organizovaném zločinu\", který prorůstá všemi vrstvami, reakcionářskou šlechtou počínaje a abstraktními umělci konče. Debilita scénáře je záhy přebita šílenými výkony hlavních hvězd - namátkou Kopecký, Medřická, Bohdalová, Šejbalová, Hoger...- kteří se potácejí v křečovitých honičkách a rádobyvtipných hláškách. Dannyho parťáci v soudružském provedení kombinovaní snahou o crazy komedii. Děsivé mixáži nasazuje korunu režijní vedení úrovně ochotnického spolku Bozděch s jasným sdělením pro diváky - nač kšeftovat s byty, když stavíme ta krásná sídliště, kde pr ovšechny je místa dost.




kawa
3 388 bodů
6.5
Třeskutá komedie, kde nakonec těch mini gagů je až příliš, ale žáden pořádně nezafungoval. Pokus o pitoreskní film s Milošem Kopeckým a řadou populárních herců se utopil v plácaní se ve vodě. Některé postavy žijí více či méně, ale jako celek to nefunguje vůbec. Bohužel, při lepším režijním vedení mohlo být zaděláno na skvělou komedii anglického Sellersova typu .

Dodatečné informace

Původní název:
Kazdá koruna dobrá (více)
  • Československo Každá koruna dobrá
  • Československo Kazdá koruna dobrá
  • Československo Every Penny Counts
Premiéra v ČR:
29. 9. 1961
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění