Z Disney+ i Netflixu mizí stovky titulů. Z různých důvodů, některé ztráty zabolí

Z Disney+ i Netflixu mizí stovky titulů. Z různých důvodů, některé ztráty zabolí
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax
Tak a je to tady. Před dvěma týdny společnost Disney zveřejnila své kvartální výsledky a v této souvislosti ohlásila, že některé méně sledované filmy a seriály zmizí z platformy Disney+. V danou chvíli ještě nebylo jasné, jakých titulů se zeštíhlování katalogu dotkne, ale teď už víme o první várce, kterou si na Myšákovské službě již nepustíte.
Disney čelí problémům a přistoupí k nepopulárním změnám, které pocítíme i my
VOD12. 5. 2023
Disney čelí problémům a přistoupí k nepopulárním změnám, které pocítíme i my
Běžní diváci a divačky si snad mohou oddechnout. Disneyho ulevování nákladům za tantiémy totiž probíhá zcela v duchu toho, co nedávno v rámci jedné technologické konference řekl ředitel Warner Bros. Discovery David Zaslav, jenž má pod palcem službu Max (donedávna HBO Max): „Pět nejlepších pořadů je 90 % toho, na co se publikum na HBO MAX dívá. A když to rozšíříme na dvacet pořadů, jsme na 98 %.“
Willow
Willow | Disney
To v praxi znamená, že z Disney+ mizí zejména seriály, o nichž jste nikdy neslyšeli. Jejich setrvání v nabídce se ukazuje jako nevýhodné, což pro masově populární filmy a seriály samozřejmě neplatí. Pár titulů v seznamu, který zveřejnil například americký web Forbesu, však přece jen překvapí. Jedná se třeba o nepříliš zdařilý seriálový remake Willow, kriticky haněný snímek Artemis Fowl, dvě série dětského dobrodružství Benediktova tajemná společnost a rovněž o dvě série sportovní komedie Šampióni: Nová hra. Celkem v této fázi zmizelo víc než sedm desítek filmů, seriálů a pořadů a jejich nepříliš početné fanouškovské základny musejí doufat, že Disney se je rozhodne alespoň prodat jiným streamovacím službám.
Tenkrát na Západě
Tenkrát na Západě | Paramount Network
Snad ještě větší zásah čeká Netflix, i když trochu jiného typu. Z této služby totiž pravidelně mizí díla, jimž vyprší licenční smlouva, a tak na začátku každého měsíce občas marně hledáme tituly, jež v nabídce ještě nedávno byly. Od začátku června však Netflix podle webu Filmtoro opustí více než 110 filmů, což je vcelku nevídaná nálož. A přestože se nejedná o snímky, které by nebylo možné vidět jinde, jejich kvalita je přece jen nezanedbatelná.
Posuďte sami: Interstellar, Tenkrát na Západě, Veřejní nepřátelé, Čarodějnice, Dobrý Will Hunting, Pulp Fiction: Historky z podsvětí, Ospalá díra, Hannibal, Kmotr III, Ulice Cloverfield 10 či Sbohem, baby. Takže si do poslední květnové minuty užívejte oblíbené kousky, než nezbyde nic jiného než opravdu říct: „Sbohem, baby.“
Pro inspiraci na další zajímavé filmy a seriály se můžete podívat na přehled nejlepších seriálů a filmů na Netflixu, Disney+, HBO Max.

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Ostatní28. 5. 2023
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného