Netflix už můžete sdílet jen za příplatek, půjčování hesel je konec

Netflix už můžete sdílet jen za příplatek, půjčování hesel je konec
Hra na oliheň | Netflix
Čeští předplatitelé a předplatitelky Netflixu s tarify Standard nebo Premium mohou nyní do svého účtu přidat dalšího uživatele či uživatelku mimo domácnost. Každý takový extra přístup však vyjde na 79 Kč. Paušál Standard umožňuje přidat jednoho člena navíc, Premium až dva další členy.
Netflix dlouhodobě vymýšlí, jak zabránit sdílení hesel a užívání jednoho účtu příliš mnoha lidmi. Tento nápad by měl být kompromisem, kdy firma umožňuje lidem se o svůj účet podělit i s lidmi mimo domácnost (což se jinak „nesmí“, ačkoli byl vždy problém toto pravidlo vynucovat), ale stále jí za to připadne alespoň částečná finanční odměna.
Jenna Ortega jako Wednesday
Jenna Ortega jako Wednesday | Netflix
Uživatelé mohou členy přidat v nastavení na webu, kterým pak přijde e-mail s pozvánkou. Výzva k tomuto kroku se může zobrazit také v aplikaci na smart TV, pokud Netflix detekuje, že je stejný účet používaný v různých lokalitách. V aplikaci na smart TV se pak zobrazí výzva k platbě, pokud Netflix určí, že je stejný účet sdílený na různých místech.
Extra členové mohou očekávat Netflix ve stejné kvalitě jako hlavní uživatel. Musí být starší osmnácti let a mohou využívat vždy jen jedno zařízení naráz. Sami nemohou zakládat další členy ani rozesílat pozvánky.
Netflix globálně vykázal nárůst o 1,75 milionu platících uživatelů a uživatelek, tedy o pět procent víc než loni. Netflix v prvním letošním čtvrtletí zvedl tržby téměř o čtyři procenta na 8,2 miliardy dolarů (175 miliard korun). Přestože tedy firma neskomírá, BBC informovalo, že jde o čísla pod očekáváním. I proto nyní vidíme snahu utáhnout povolené šrouby.

Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?
Ostatní21. 5. 2023
Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?