Netflix poodhalil plány na příští rok

Netflix poodhalil plány na příští rok
Sonic Prime | Netflix
A začneme seriály, jelikož seznam filmů na příští rok Netflix zatím neodtajnil. Samozřejmě to ale není plný výčet, ten nikdy nevydává, jelikož své plány průběžně mění a doplňuje s ohledem na chystané premiéry nebo případná zdržení v natáčení či postprodukci.

1899 (2022)

Prvním na seznamu očekávaných pořadů je německý výpravný seriál 1899. Jeho tvůrci jsou Baran bo Odar a Jantje Friese, kteří jsou podepsaní i pod seriálem Dark. Děj nového produktu Netflixu by se měl převážně odehrávat na moři. Na cestě z Evropy do Nového světa narazí pestrá směsice přistěhovalců na jinou loď, kterou unáší mořský proud. To, co naleznou na její palubě, promění jejich cestu za snem v noční můru...
hrají: Emily Beecham, Aneurin Barnard, Alexandre Willaume, Anton Lesser a další
1899
1899

Anatomy of a Scandal

Dramatický, napínavý seriál vycházející ze stejnojmenné knihy Sarah Vaughan. Režíruje S. J. Clarkson (Dr. House, Dexter) podle scénáře od Melissy James Gibson a Davida E. Kelleyho. Děj seriálu se bude točit kolem sexuálního skandálu mezi britskou elitou a ženou, kterou tato událost zasáhla. V hlavních rolích se představí Ben Radcliffe, Josette Simon, Jonathan Coy, Michelle Dockery, Naomi Scott a Rupert Friend.

Archive 81

Hororový seriál, jehož hlavním hrdinou je archivář, jenž má za úkol zrestaurovat staré pásky zmizelé filmařky, která vyšetřovala démonický kult. hrají: Ariana Neal, Evan Jonigkeit, Dina Shihabi a Martin Donovan

Avatar: The Last Airbender

Natáčení hraného seriálu Avatar: Poslední vládce větru začalo na sklonku roku 2021. Jedná se o remake animovaného seriálu Avatar společnosti Nickelodeon. Hlavním hrdinou příběhu je Aang, který se snaží ochránit svět před národem ohně. Tvůrcem pořadu je Albert Kim (Ospalá díra), herecké obsazení zatím čítá jména Gordon Cormier, Ian Ousley, Kiawentiio a Dallas Liu.

BRZRKR

Adaptace stejnojmenného komiksu od Keanu Reevese, který ústřední postavu sám namluví. Jedná se o nesmrtelného bojovníka Berzerkera, který boji zasvětil již 80 tisíc let svého života. Všichni ho znají pouze pod označením B. Tento polobůh byl kdysi proklet a nic jiného než násilí a zabíjení nezná. Po staletích brutálních bojů našel konečně útočiště v práci pro USA, pro které má vybojovat ty nejkrvavější a nejnebezpečnější bitvy výměnou za to, po čem touží nejvíce – pravdu o své existenci a tom, jak ji ukončit.
netflix-poodhalil-plany-na-pristi-rok-2
BRZRKR | Booom! Studios

Cabinet of Curiosities (10 After Midnight)

S novým seriálem plným napětí a strachu přijde i Guillermo del Toro. V jeho novém hororovém seriálu si například zahrají Ben Barnes, Rupert Grint, Crispin Glover, Peter Weller, Andrew Lincoln a Essie Davis.

The Green Beret’s Guide to Surviving the Apocalypse

Komediální seriál v produkci Petera Berga a Matta Damona pro Netflix vytvořili Shawn Vance a Daril Fannin. Sám Vance si v seriálu zahraje ústředního hrdinu – komickou verzi sebe sama, která se snaží přežít různé apokalyptické scénáře jako výbuch sopky, zombies nebo jaderný útok. V dalších rolích hrají Kristen Schaal, Flula Borg a Yasmine Aker.

Kings of America

Minisérie od Jess Kimball Leslie seznámí diváky s trojicí mocných žen, jejichž životy byly nerozlučně spjaty s jednou z největších světových společností – dědičkou Walmartu, nekonvenční manažerkou a dlouholetou prodavačkou. V hlavních rolích se představí Glenn Close a Amy Adams.

Agent King

Animovaný americký seriál o králi rokenrolu trošku jinak.Elvis vymění svou kombinézu za jetpack a stane se agentem tajného vládního programu na ochranu proti temným silám, jež ohrožují zemi. Tvůrcem seriálu Agent King je John Eddie a hlavním scenáristou Mike Arnold (Archer).
netflix-poodhalil-plany-na-pristi-rok
Agent King | Netflix

Pieces of Her

Adaptace stejnojmenného thrilleru Karin Slaughter získala zajímavé herecké obsazení ve složení Toni Collette, Jessica Barden, Bella Heathcote, David Wenham a Joe Dempsie. Režisérem seriálu je Minkie Spiro a příběh se točí kolem otázky toho, co by se stalo, kdybyste jednoho dne zjistili, že člověk, kterého znáte nejlépe na světě, je někým úplně jiným.

The Lincoln Lawyer

A další adaptace knižní předlohy. Román The Lincoln Lawyer napsal Michael Connelly a v roce 2011 se dočkal filmového zpracování pod názvem Obhájce s Matthewem McConaugheym v hlavní roli. Netflix si nyní připravil adaptaci seriálovou pod vedením Teda Humphreyho, který bude mít k dispozici Christophera Gorhama, Neve Campbell a Jazz Raycole.

Zaklínač: Pokrevní pouto

Očekávaný seriálový spin-off Zaklínače od Declana De Barry o úplně prvním zaklínači. Fjall se narodil do kmene válečníků, jejichž povinností je chránit krále. Během jedné bitvy však Fjall přichází o milovanou osobu, která se mu snažila zachránit život. Výčitky svědomí a touha po pomstě nedá Fjallovi spát, proto křižuje Kontinent a po boku nečekaných spojenců hledá spásu. I Éile se narodila jako válečnice, rozhodla se ale od svého kmene i královny odejít a stát se potulnou zpěvačkou. Dění na Kontinentu ji však donutí vzít do ruky znovu meč. Jak moc se jejich cesty zkříží a jak velkou roli Fjall a Éile sehrají v událostech vedoucích až ke vzniku úplně prvního zaklínače?
hrají: Laurence O’Fuarain, Sophia Brown, Michelle Yeoh, Lenny Henry, Dylan Moran

The Woman in the House

Napínavý komediálně laděný osmidílný seriál představí divákům Annu, ženu až doposud žijící v pevně zajetých kolejích. To se ale změní ve chvíli, kdy se přistěhuje nový soused a kdy se stane svědkyní vraždy. Autory scénáře jsou Hugh Davidson, Larry Dorf a Rachel Ramras. Jednotlivých rolí se ujmou Kristen Bell, Shelley Hennig, Tom Riley, Cameron Britton a Mary Holland.

Angry Birds: Summer Madness

Nejnovější animovaný seriál pro děti inspirovaný slavnou hrou společnosti Rovio.
netflix-poodhalil-plany-na-pristi-rok-1
Angry Birs - Summer Madness | Netflix

Asterix

Slavné francouzské komiksové postavičky Asterix a Obelix se stanou hrdiny nového animovaného seriálu.

Chinatown Prequel Series

David Fincher a Robert Towne pracují na seriálovém prequelu k filmu Čínská čtvrť. Hlavním hrdinou příběhu by měl být mladý Jake Gittes, který se snaží řídit své podnikání ve městě plném korupce a zločinu.

Conan the Barbarian

Další legendární postava a seriálové zpracování jejího příběhu. Bližší informace k touto projektu zatím bohužel chybí.

Jigsaw

Kriminální seriál v produkci Ridleyho Scotta, který bude v rozsahu dvaceti let vyprávět příběh plánování, provedení a následků největší loupeže, která byla kdy spáchána.

Assassin’s Creed

S herními adaptacemi se příští rok roztrhne pytel. Na rozdíl od kolegů se ale Assassin's Creed vydá hranou cestou místo animované. Tvůrcem seriálu je Jeb Stuart (Smrtonosná past, Uprchlík), nic bližšího zatím nevíme.
Na své si ale přijdou i milovníci seriálu Vikingové, na které čeká spin-off Valhalla, hry Magic: The Gathering, rodiny Addamsových (Tim Burton natáčí seriál Wednesday), her Resident Evil, Tomb Rider, Sonic (pod názvem Sonic Prime) a Far Cry či knížek Roalda Dahla, podle jehož románů (údajně v režii Taiky Waititiho) Obr Dobr, Karlík a továrna na čokoládu či Matilda a Hastrošovci vzniknou také seriály. Za pozornost pak stojí určitě i dramatický seriál White Stork s Tomem Hiddlestonem v hlavní roli politika tajícího svou minulost, aby se dostal do parlamentu.