HBO GO: Novinky a tipy na leden 2021

HBO GO: Novinky a tipy na leden 2021
Temná tvář Brooklynu (2019) | Glen Wilson / Warner Bros.
Nejzajímavější novinky:
Atlantida (2019)
Atlantida
Dystopická vize Ukrajiny v blízké budoucnosti, oceněná na filmových festivalech v Benátkách či v Tokiu. Snímek prezentuje zdevastovaný svět, zcela nevhodný pro lidský život. Sergej je bývalý voják s posttraumatickou stresovou poruchou, který se nedokáže přizpůsobit nové realitě - narušenému životu a zemi v troskách. Když konečně zavřou továrnu, kde pracuje, rozhodne se připojit k misi Černý tulipán, která je zaměřena na exhumaci válečných mrtvol. Spolu s Katjou uskutečňuje svůj sen o lepší budoucnosti. Bude schopen žít bez války a přijmout sebe takového, jaký je?

Byl by to hřích (2021)
Příběh o lásce, životě a ztrátě od cenami ověnčeného scénáristy Russella T. Daviese (Pán času, Roky a roky). Je rok 1981, začátek nového desetiletí a Ritchie, Roscoe a Colin začínají nový život v Londýně. Mladé homosexuály, kteří se zpočátku vůbec neznají, a jejich nejlepší kamarádku Jill svede osud dohromady a oni brzy začnou navzájem sdílet svá dobrodružství. Světem se však šíří nový virus a jejich životy jsou vystaveny zkoušce, jakou si nikdy nedovedli představit. Desetiletí ubíhají a oni dospívají ve stínu AIDS, odhodláni žít a milovat vášnivěji než kdy dřív.

Temná tvář Brooklynu (2019)
Temná tvář Brooklynu
Režijní novinka Edwarda Nortona, k níž si slavný herec napsal i scénář a objevil se v jedné z hlavních rolí, se naším kinům vyhnula. Přitom se snímek může pochlubit hvězdným obsazením - kromě Nortona se v něm objeví také Bruce Willis, Alec Baldwin či Willem Dafoe. Kriminální drama, odehrávající se v New Yorku roku 1950, je příběhem soukromého detektiva trpícího Tourettovým syndromem, jenž se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele.

Tipy na starší nebo dříve přidané filmy a seriály:
Cena za něžnost (1983)
Cena za něžnost
Slavné a dojemné rodinné drama v režii Jamese L. Brookse (Lepší už to nebude) si ve své době odneslo pět Oscarů, včetně ceny za nejlepší film roku. Napříč mnoha lety se odehrávající příběh matky (Shirley MacLaine) s dcerou (Debra Winger), jejichž osudy i složitý vzájemný vztah projdou mnoha úskalími a velmi emotivním vývojem.

Nadaný žák (1998)
Vynikající psychologický thriller Bryana Singera (Obvyklí podezřelí, X-Men) natočený podle románu Stephena Kinga se ani po dvaceti letech od svého vzniku bohužel nedočkal takové popularity, jakou by si vzhledem ke svým vysokým kvalitám zasloužil. Originální a silný příběh dospívajícího chlapce (Brad Renfro), jenž pozná v jednom ze svých sousedů hledaného nacistu (Ian McKellen), ale místo udání ho začne velmi nezvyklým způsobem vydírat, je napínavou a mrazivou podívanou s výtečnými hereckými výkony ústřední dvojice.

Odpočívej v pokoji (2001)
Po ohromném úspěchu Americké krásy se čerstvě Oscarem oceněný scenárista Alan Ball spojil s oblíbenou kabelovkou a na začátku nového tisíciletí pro ni odstartoval jeden z jejích dosud nejlépe hodnocených seriálů. Odpočívej v pokoji vypráví o rodině, jejíž notně svérázní členové vedou pohřební službu. Zdařilý mix rodinného a vztahového dramatu doplňuje pro Balla typický černý humor, lehký cynismus a hlavně jeho otevřený a osobitý pohled na povahu a problémy současné západní společnosti.