„Kupuju si hodně věcí a potřebuji peníze.“ Jim Carrey už přijímá role hlavně z praktických důvodů

„Kupuju si hodně věcí a potřebuji peníze.“ Jim Carrey už přijímá role hlavně z praktických důvodů
Ježek Sonic | Paramount
Carreyho devadesátkový repertoár obsahuje ještě klasiky jako Truman Show, Muž na Měsíci nebo Lhář, Lhář, jejichž šňůru prodloužil kultovním Grinchem, magickým Majesticem, imaginativním Věčným svitem neposkvrněné mysli či zábavným Yes Manem. Vskutku zbožňovaný Božský Bruce to ale v životě nikdy neměl jednoduché a za divokými grimasami na plátnech schovával osobní traumata a posléze i vrásky plynoucí z nevyhnutelného údělu pronásledovaných hvězd.
Jim Carrey
Jim Carrey

Herec

7.8
V minulé dekádě, po veřejném doznání svých depresivních stavů, svou hereckou aktivitu omezil. Kývl sice na pokračování hitu Blbý a blbější, ale jeho nakažlivé křepčení jinak z obrazovek zmizelo. Jistě to souviselo také s nižší poptávkou po podobně neurvalých komediích a s hercovým rostoucím věkem, ale Carrey zkrátka objevil jiné priority. Nevzdal se nicméně života na vysoké noze a překvapivé přijetí role v Ježku Sonicovi, z něhož se díky etablované herní látce vyklubal trvalý hit, nyní vztáhl jednoduše na finanční aspekt.
„Do tohohle světa jsem se vrátil především proto, že mohu hrát génia. To je docela uvolňující,“ odpovídal Carrey nyní pro Associated Press na dotaz, co jej přimělo přehodnotit dříve ohlašovaný odchod do důchodu. Třetí Ježek Sonic bude mít 26. prosince premiéru dva roky po dvojce a čtyři roky od vydání jedničky. Oba filmy kasovně přesvědčily, první si z rozpočtem 85 milionů dolarů došel pro 320 milionů a dvojka vydělala 405 milionů s lehce navýšenými investicemi. Hovoří se o tom, že Carrey za druhý díl dostal výplatu kolem deseti milionů dolarů, což se na důchod pochopitelně hodí. A dříve nejlépe placený herec světa to při rozhovoru dál nezakrýval.
Jim Carrey – Ježek Sonic 3
Ježek Sonic 3
Cable Guy
Ježek Sonic 3
Truman Show
„Jde o to, že si kupuji hodně věcí, a upřímně potřebuji peníze,“ dodal pro Associated Press Carrey, jenž se penzí oháněl během tiskových konferencí k Sonicovi 2. „Odcházím do důchodu. Jo, pravděpodobně. Myslím to docela vážně. Záleží na okolnostech,“ řekl tehdy. Kdyby ale přišel scénář „napsaný zlatým inkoustem“, comeback by vždy rád zvážil. „Mám rád svůj klidný život a opravdu miluji svůj duchovní život. Mám dost. Udělal jsem dost. Bylo mě dost,“ dodal. Nakonec ale místo scénáře přišel spíše tučný šek.
Pokud si nicméně bude chtít nadále slušně přivydělávat a odbíhat od svých malířských pláten a soch před kamery, Jima Carreyho se snad ještě trochu nabažíme. Databáze IMDb na jeho profilu momentálně eviduje ještě připravované fantasy Davida Roberta Mitchella (Neutečeš) Evergreen Pines and the Fading Summer, jehož budoucnost je ale i kvůli vytíženosti režiséra nejistá.
Prohlédněte si žebříček nejlepších herců podle databáze Kinoboxu.
Zdroje: ComingSoon, Variety