Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Malá mořská víla | Disney
Malá mořská víla
Malá mořská víla
52%
Toto je poslední dlouhý díl Kinologu na nějakou dobu. Zvládli jsme udělat 52 dílů, což dohromady představuje rok činnosti. Nyní bude následovat krátká pauza a přijdeme s novým formátem několika kratších videorecenzí za týden. Střídat budeme blockbustery a populární žánry, televizní a VOD série i různé zapomenuté klasiky a bizarnosti.

Na posledním dlouhém dílu Kinologa jsme si dali záležet (má bez pár sekund 20 minut) a uzavíráme jím sérii videí, která se věnují obsazování černošských herců a hereček do rolí, jež jim dosud nebyly vyhrazené. Čím se liší případ Malé mořské víly, Prstenů moci, Bridgertonových, Tří mušketýrů a Královny Kleopatry? Mělo by smysl obsazovat bělošské herce do rolí historických černošských aktivistů a politiků? Jako vždy, i tentokrát vše projednáváme s nadhledem a vlídností a snažíme se tlumit zbytečně rozjitřené emoce.
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného | Kinobox

PŘEDCHOZÍ DÍL KINOLOGA

Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?

Čtyřdílná tříhodinová dokumentárně hraná série Královna Kleopatra běžící na Netflixu je nyní asi nejhůř hodnoceným filmem všech dob. Jde v něm skutečně o falešné přepisování historie, nebo o něco jiného?
Kinolog: Královna Kleopatra | Kinobox