Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?

Kinolog: „Zítra se bude souložit všude.“ Je seriál Volha tak vulgární, že nepatří na ČT?
Kinolog, Volha | Kinobox
Česká televize má po delší době (zřejmě od seriálu MOST!) další dílo, které budí veřejné vášně. Pamětníci a pamětnice se vyznávají, nakolik jim zobrazení tehdejší doby přijde věrné, v detailech i v celku.
Volha
Volha
70%
Adaptace románu bývalého televizního dramaturga Karla Hynieho je až šokující tím, že do centra dění staví konformistického práskače a vyprávění prakticky neopouští jeho perspektivu. Řidiči České televize Standovi Pekárkovi poměry vyhovují, a dokonce se mu v jinak zatuhlých časech daří propracovávat se nahoru. Normalizaci jsme přitom až dosud byli zvyklí nahlížet z pohledu bojujících a trpících disidentů nebo příslušníků šedé zóny, kteří nevystrkovali růžky. Výjimkou byl snímek Pouta (2009) o příslušníkovi StB, ale i ten brzy ztratil víru v systém.
Standa Pekárek přitom zosobňuje prototyp machistického frajírka, který s režimem problém nemá, a spolutvoří ho s těmi nejoddanějšími ideology. Oni prezentují falešný ideál dokonalého socialistického člověka, Standa Pekárek je pak esencí člověka reálného socialismu, korupce, bratříčkování a šmelení.
Kinolog: Volha | Kinobox

PŘEDCHOZÍ DÍL KINOLOGA

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu

Tento erotický thriller z 90. let viděli skoro všichni dospělí diváci a divačky. Proč byl tehdy tak skandální a nezvyklý? A co se z něj už přežilo? Při obnovené premiéře v kinech si můžete všímat věcí, které vám dřív unikly.
Kinolog: Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu | Kinobox