Myers údajně vyhodil člena ochranky kvůli očnímu kontaktu

Myers údajně vyhodil člena ochranky kvůli očnímu kontaktu
Guru lásky (2008) | Paramount Network
Celou kauzu odstartoval DJ vancouverského radia Jay Brody v twitterovém příspěvku, který komentoval video, kde Keanu Reeves pomáhá přenášet techniku na place při natáčení Johna Wicka 4. „Lidé, kteří říkají, že by neměl být chválen jen za pomáhání, nemají ani potuchy, jak to chodí při práci na filmech,“ napsal do komentáře. „Mike Myers mě nechal propustit při natáčení filmu Guru lásky, protože jsem s ním navázal oční kontakt. A to jsem tam byl jako jeho ochranka,“ dodal.
Brody se posléze o své zkušenosti rozpovídal ve svém rozhlasovém pořadu. „Před lety jsem pracoval jako ostraha ve filmové branži,“ řekl. „Zatelefonovali mi ze společnosti, která najímala ochranku, a řekli: ‚Chceš pracovat na filmu Guru lásky?‘ A já odpověděl: ‚Jasně, co tam budu dělat?‘ ‚V podstatě budeš hlídat přívěs Mikea Myerse na place, ať už budou točit kdekoli.‘ Znělo to jako snadná práce, jakou jsem už předtím dělal. Ale pak řekli: ‚Má to háček. Nemůžeš se na něj podívat.‘ Říkám: ‚Přece se na něj musím podívat, když mám být jeho ochranka.‘ A na to odpověděli: ‚Když se na něj podíváš, tak tě vyhodí.‘“
Brody nicméně práci vzal: „Hned první den, první hodinu sedím na place a zatím nevíme, jak má vypadat. A najednou vidím, jak se blíží chlapík s dlouhou parukou a falešným plnovousem, a říkám si, to asi bude Mike Myers. Sklopil jsem zrak, abych se na něj nedíval, protože jsem nechtěl dostat padáka, ale došlo mi, že nemůžu prostě kohokoli pustit do přívěsu. Tak jsem vzhlédnul, na moment jsem zachytil jeho pohled, pokývnul jsem mu, aby věděl, že je všechno v pořádku, a hned jsem zase zrak odvrátil. A do hodiny jsem měl telefonát, kde mi oznámili, že mě propouštějí a musím hned odejít, protože jsem porušil tohle podivné pravidlo.“
Guru lásky (2008)
Guru lásky (2008) | Paramout Pictures
Na Brodyho tvrzení zatím reagoval anonymní člen Myersova článku, který pro Entertainment Weekly prohlásil, že herec „neví o tom, že by byl někdo přijatý nebo vyhozený“. Film Guru lásky je jedním z nejhůře přijatých Myersových filmů. Nedařilo se mu ani u diváků a divaček, ani u kritiky. V roce 2009 navíc získal filmovou anticenu Zlatá malina v řadě kategorií.
Brody není první, kdo kritizoval Myersovy podivínské manýry. Herečka Amy Hill si v roce 2016 stěžovala na Myersovy excesy při natáčení filmu Kocour. Herec prý měl osobního asistenta, který mu byl neustále k dispozici s dózou plnou jeho oblíbené čokolády a nechával všechny dlouho čekat, dokud se neobjevil na place.