Trailerová nálož týdne: Štěpán Kozub v roli desetiletého kluka, svatba plná mrtvol a korejské Rychle a zběsile

Trailerová nálož týdne: Štěpán Kozub v roli desetiletého kluka, svatba plná mrtvol a korejské Rychle a zběsile
Spolu | BontonFilm

Spolu (film)

režie: David Laňka, Martin Müller
hrají: Štěpán Kozub, Veronika Žilková, Kamila Janovičová, Marek Němec
premiéra: kino, 29. září 2022
Štěpán Kozub pokračuje ve své krasojízdě a v krátké době uvádí do kin již druhý snímek (a to ho letos v listopadu ještě uvidíme v komedii Grand Prix). V tragikomedii Spolu hraje Michala, desetiletého kluka zajatého v dospělém těle. Máma pro něj žije celým srdcem a dcera Tereza, která se právě vrátila po rozchodu s přítelem domů, má intenzivní pocit, že by se všechno okolo jejího bratříčka točit nemělo. Jak ale přesvědčit starostlivou maminku, která Michalovi podřídila celý svůj život, aby začala taky trochu myslet na sebe?
Spolu | Bontonfilm

Wedding Season (seriál)

režie: George Kane, Laura Scrivano
hrají: Gavin Drea, Mohammed Amil Shafi, Rosa Salazar
premiéra: Hulu, 8. září 2022
Žánrově pestrý seriál vypráví příběh Katie (Salazar) a Stefana (Drea), kteří se do sebe zamilují na svatbě přátel a začnou mít poměr, přestože Katie už má snoubence. O dva měsíce později je na její svatbě zavražděn novomanžel i celá jeho rodina. Policie si myslí, že to udělal Stefan. Stefan si myslí, že to udělala Katie. A nikdo neví, jaká je pravda. Seriál vznikl pro streamovací službu Hulu, kterou vlastní Disney. Přestože tak oficiálně nemá slíbenou českou premiéru, s největší pravděpodobností se objeví na našem Disney+.
Wedding Season

Vesper (film)

režie: Kristina Buožytė, Bruno Samper
hrají: Eddie Marsan, Richard Brake, Edmund Dehn, Raffiella Chapman
premiéra: zatím bez premiéry
Ekosystém země se v blíže neurčené budoucnosti zhroutil. Třináctiletá houževnatá Vesper, která žije se svým paralyzovaným otcem, se snaží obstarávat obživu, jak to jde, a zároveň ve své laboratoři experimentuje s biologickými materiály. Když jednoho dne najde v lese záhadnou ženu, doufá, že ji zavede do Citadely, místa, odkud mocní rozhodují o osudu zbytku světa. V traileru bezpochyby lákavá sci-fi vznikla nezvykle v koprodukci Litvy, Francie a Belgie a malou premiéru si odbyla na letošním filmovém festivalu v Karlových Varech. První reakce chválí hlavně vizuál a atmosféru, pokud jde ale o příběh a chování postav, zmiňují nemalou míru vypravěčské naivity.
Vesper

Bones and All (film)

režie: Luca Guadagnino
hrají: Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Mark Rylance, Taylor Russell
premiéra: kino, 2022
Kanibalský milostný příběh Timothée Chalameta představuje hercovo opětovné setkání s režisérem Lucou Guadagninem, jehož film Dej mi své jméno z roku 2017 vynesl Chalametovi jeho první oscarovou nominaci (ironií osudu si s ním ve filmu zahrál Armie Hammer, který je momentálně podezřelý z toho, že je skutečný kanibal). Příběh o dospívání, natočený podle stejnojmenného románu Camille DeAngelis, sleduje milence/kanibaly Maren (Russell) a Leeho (Chalamet) na jejich nezvyklé cestě napříč Amerikou.
Do morku kostí | United Artists

Tempo Soulu (film)

režie: Hyeon-seong Moon
hrají: Ah-in Yoo, Kyeong-pyo Ko, Kyu-hyung Lee, Park Joo-Hyun
premiéra: Netflix, 26. srpna 2022
Vzhledem k tomu, jak oblíbená je série Rychle a zběsile (můžeme si o ní myslet, co chceme, ale pokud jde o tržby, směle se vyrovná i těm největším komiksovým hitům), je až s podivem, že se její úspěch nepokouší zopakovat více filmů. Nakonec zvednuli hozenou rukavici v Jižní Koreji a natočili lákavé Tempo Soulu, akcí nabitý snímek, který ve své první upoutávce slavnou franšízu Vina Diesela připomíná od první do poslední minuty. Snímek bude exkluzivně uvedený na Netflixu a jeho oficiální popis děje je následující: Před olympiádou v Soulu v roce 1988 se nesourodá parta jezdců a mechaniků v utajení snaží rozbít zločineckou organizaci, která pere velké sumy peněz.
Seoul Daejakjeon

Menu (film)

režie: Mark Mylod
hrají: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Janet McTeer, Nicholas Hoult
premiéra: kino, 17. listopadu 2022
Pokud vezmeme základní popis filmu Menu, pravděpodobně málokoho naláká do kina. Mladý pár (Taylor-Joy a Hoult) cestuje na odlehlý ostrov, aby se zúčastnil speciální hostiny v místní restauraci, jejíž šéfkuchař si pro ně připravil okázalé menu plné šokujících překvapení. Jenže jde o horor. A pokud budeme vycházet z dramaticky střiženého traileru, čeká nás pěkně výživné a napínavé pokoukáníčko s ďábelským šéfkuchařem. Je jenom příhodné, že někoho takového hraje expert na psychopaty Ralph Fiennes.
Menu | Searchlight Pictures

Kinbox: Největší monstra na světě jsou muži, říká tento šílený horor

Tato recenze je trochu výjimečná. Vznikla úplně spontánně bez scénáře a obsahuje spoilery, jak film dopadne. Vzhledem k tomu, že ale hodně lidí tápe, co měl konec znamenat, snad bude užitečná.