Trailerová nálož týdne: Americký gigolo, Orlando Bloom znovu s lukem a šípem a žraloci na Měsíci

Trailerová nálož týdne: Americký gigolo, Orlando Bloom znovu s lukem a šípem a žraloci na Měsíci
Orlando Bloom | FunPlus International AG

Teen Wolf: The Movie (film)

režie: Russell Mulcahy
hrají: Tyler Hoechlin, Crystal Reed, Tyler Posey, Shelley Hennig
premiéra: Paramount+, 2022
Fanoušci seriálu Teen Wolf (u nás uváděno pod názvem Vlčí mládě) se mohou těšit na pokračování v podobě celovečerního filmu. Navazuje se přímo a zpátky jsou všichni důležití hráči, takže kdo show nesledoval, ten se pravděpodobně jen těžko bude orientovat. Na druhou stranu, pokud máte dostatek volného času, všech šest sérii původní show je dostupných na českém Netflixu. A snímek navíc režíroval veterán Russell Mulcahy (Highlander, Resident Evil: Zánik) a to samo o sobě také stojí za pozornost.
Teen Wolf: The Movie

Cyberpunk: Edgerunners (seriál)

režie: Hirojuki Imaiši
premiéra: Netflix, 2022
Netflix se vzhlédl v adaptacích populárních videoher a jakkoli ne pokaždé trefí cíl (nedávno uvedený Resident Evil: Lék je opravdu bolestivě nepovedený), karavana jede dál a tentokrát tu máme seriálovou verzi Cyberpunk 2077 udělanou v japonském anime stylu. V ní se chlapec z ulice snaží přežít ve futuristickém městě posedlém různými tělesnými modifikacemi. Přestože měla herní předloha problematický start –⁠ její technický stav byl natolik neuspokojivý, že to vedlo k sérii žalob a v Sony dokonce hru stáhli ze svého online obchodu –⁠ nyní už je vše víceméně v pořádku a jakkoli se nepovedlo navázat na úspěch herního Zaklínače, pořád vznikla silná značka s ohromným potenciálem. Snad ho seriál dokáže využít.
Cyberpunk: Edgerunners

The Banshees of Inisherin (film)

režie: Martin McDonagh
hrají: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Kerry Condon
premiéra: zatím bez premiéry
Jestli se na Kinoboxu na novinku nějaké filmaře vždy těšíme, je jím jednoznačně režisér a scenárista v jedné osobně Martin McDonagh (V Bruggách, Sedm psychopatů, Tři billboardy kousek za Ebbingem). V první upoutávce na The Banshees of Inisherin, v němž si McDonagh zopakoval spolupráci s Colinem Farrellem a Brendanem Gleesonem, se Farrellův hrdina musí vyrovnat s tím, že jeho kamarád (Gleeson) s ním z ničeho nic ukončí přátelství, aniž by mu pořádně vysvětlil proč. Jejich rozhovory působí v traileru humorně, přesto by nás měla v základu čekat dramatická podívaná.
Víly z Inisherinu | Searchlight Pictures

Shark Side of the Moon (film)

režie: Glenn Campbell, Tammy Klein
hrají: ???
premiéra: Tubi, 2022
Viděli jsme žraloky v tornádu, žraloky ve vesmíru, žraloky zmutované v nejrůznější (často i několikahlavé) bestie. Nyní streamovací služba Tubi vyšle žraločí mutanty na Měsíc. Shark Side of the Moon se vrací do časů studené války, kdy SSSR vyvine hyperagresivní humanoidní žraloky. Protože se ale experiment nepovedl a zároveň se nový druh žraloků nepodařilo zlikvidovat, odklidili je vědci na Měsíc. A tam na ně přirozeně narazí nic netušící astronauti. Jasná bejkovina, kdo by ale filmu s takovým námětem odolal?

American Gigolo (seriál)

režie: David Hollander
hrají: Jon Bernthal, Gretchen Mol, Rosie O'Donnell, Leland Orser
premiéra: Showtime, 9. srpna 2022
Jak již samotný název seriálu naznačuje, American Gigolo je adaptací stejnojmenného kultovního filmu z roku 1980 s Richardem Gerem. Hlavním hrdinou seriálové verze je Julian Kaye (Bernthal), který se snaží v Los Angeles prorazit v erotickém průmyslu. Současně se pokouší vyřešit to, kdo ho před patnácti lety falešně obvinil z vraždy. A také by byl rád, kdyby se k němu vrátila životní láska Michelle. Streamovací služba Showtime, na níž American Gigolo poběží, u nás dostupná není, řadu jejich úspěšných seriálů ale v minulosti uvedl na český trh Netflix. Tak možná se poštěstí i tentokrát.
Americký gigolo

Frost & Flame: King of Avalon (hraný trailer na hru)

Naši trailerovou nálož zakončíme trochu netradičně hrou. Čas od času se velké herní společnosti rozhodnou, že svůj produkt doprovodí hraným trailerem, do něhož angažují velkou hvězd. V případě King of Avalon, což je strategická hra s popiskem „Vychovejte svého draka a vybudujte armádu ve snaze pozvednout Excalibur a stát se králem“, se hlavního hrdiny ujal Orlando Bloom. A přirozeně doje na luk (jednou Legolas, vždycky Legolas).
King of Avalon: Hraný trailer na hru (s Orlandem Bloomem)

Všechno, všude, najednou: Úplně nejvíc nejlepší film roku?
Dva režiséři, co si říkají jen „Daniels", točí opravdu crazy videoklipy a filmy. Tento má zatím nejlepší recenze roku, ale musíte být hodně velcí fandové kung-fu, paralelních světů a buddhismu, abyste ho ocenili.