Tipy na nejlepší vánoční filmy pro děti na Netflixu

Tipy na nejlepší vánoční filmy pro děti na Netflixu
Robin není myš | Aardman
Na základě hodnocení diváků a divaček jsem sestavila seznam těch nejlepších filmů, na které se mohou dívat nejen děti, ale i celá rodina. Všechny jsou na Netflixu dostupné s českým dabingem, takže jsou vhodné i pro mladší děti, které nezvládají číst české titulky.

Vánoce z jiného světa (2020, Alien Xmas)

Vánoce z jiného světa
Vánoce z jiného světa | Netflix
Příběh Vánoc z jiného světa vypráví sám Santa, který své mladé elfí posluchače seznamuje s nedávnou historií nejen vánočního městečka na severním pólu, ale také celého vesmíru. Je to vyprávění o počátku a skoro zkáze jedné lakomé mimozemské rasy přezdívané „kleptové“. Jak už jejich pojmenování napovídá, je to rasa, která trpí bezmeznou touhou ukrást vše, na co přijde. Tato jejich přirozenost zapříčinila to, že byla jejich planeta zničena a oni se rozhodli vydat ke hvězdám. Postupem času vykradli vše, co mohli, až jim jednou po cestě nekonečným vesmírem padla do oka naprosto nehlídaná a bohatá Země. Malý klepta se rozhodne vzít osud své rasy do vlastních rukou a vydá se na naši planetu na obchůzku. Neskončí nikde jinde než ve vánočním městečku, kde ho na první pohled upoutá jeho bohatost, zářivost a zdobenost. Malý mimozemšťánek tak nečeká ani chvíli, aby město začal od základů vykrádat. Osud tomu ale chtěl jinak, a tak se náhodou ocitá v náruči malé elfí holčičky, která ho zahrne bezmeznou láskou. Co tato nová zkušenost s kleptou udělá a jaké dopady to bude mít na celou jeho rasu?
průměrné hodnocení: 58 % (Kinobox 57 %, ČSFD 55 %, IMDb 62 %)

Vánoční kronika: druhá část (2020, The Christmas Chronicles 2)

Goldie Hawn, Kurt Russell
Vánoční kronika: druhá část | Netflix
Pokračování snímku Vánoční kronika. Postava malé Kate se v Kronice 2 vrací, místo jejího bratra Teddyho, ze kterého je už téměř vysokoškolák, jí ale v novém dobrodružství stojí po boku mladší nevlastní bratr. Kate a její rodina se snaží na slunečném pobřeží poněkud netradičním způsobem oslavit své první společné Vánoce. Problém ale je, že Kate se odmítá s máminým novým přítelem sblížit, a tak dělá vše pro to, aby je rozeštvala. Zoufale si přeje odletět zpět domů, aby mohla Vánoce slavit se svými kamarádkami a u krbu s horkým kakaem. Její přání je však splněno poněkud netradičním způsobem. Rázem se se svým mladším bráškou ocitá uprostřed severního pólu přímo v Santově vesničce...
průměrné hodnocení: 58 % (Kinobox 59 %, ČSFD 55 %, IMDb 60 %)

Robin není myš (2021, Robin Robin)

Robin není myš
Robin není myš | Aardman Animations
Hlavním hrdinou příběhu Robin není myš je červenka Robin, která se vylíhne do myší rodiny. Tatínek myšák se ji snažil vychovat co nejlépe, své místo ve světě si ale bude muset najít sama a pochopit, kým skutečně je.
průměrné hodnocení: 70 % (Kinobox 67 %, ČSFD 71 %, IMDb 72 %)

Vánoční kronika (2018, The Christmas Chronicles)

Kurt Russell
Kurt Russell – Vánoční kronika | Netflix
Vánoční kronika vypráví o dvou ne zrovna vzorných sourozencích, Kate a Teddym, jejichž cesty se po smrti jejich otce rozešly a máma je příliš zaměstnaná na to, aby si na své děti udělala čas. A to ani na Vánoce. Oba sourozenci se tak ocitnou sami ve velkém domě a rozhodnou se učinit obrovský objev. Chtějí natočit samotného Santu Clause. Nachystají na něj past, ale co se stane, když se jim jejich plán podaří? Nečekané setkání nastartuje mnoho náhodných událostí (havárií Santových saní počínaje), o kterých se dětem ani nezdálo...
průměrné hodnocení: 71 % (Kinobox 71 %, ČSFD 71 %, IMDb 70 %)

Ovečka Shaun: Vánoční příběh (2021, Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas)

Ovečka Shaun: Vánoční příběh
Ovečka Shaun: Vánoční příběh | Aardman Animations
Vánoční speciál od studia Aardman s oblíbenou ovečkou Shaun. Shaun má před svátky velké starosti, snažil se získat větší punčochy pro stádo, ale nakonec zmizel jeho bratranec Timmy. Teď ho musí za každou cenu najít. Ovečka Shaun: Vánoční příběh slibuje bláznivou bečící zábavu pro celou rodinu.
průměrné hodnocení: 81 % (Kinobox 90 %, ČSFD 79 %, IMDb 73 %)

Klaus (2019, La leyenda de Klaus)

Jason Schwartzman
Klaus
Jednoznačný vítězem je ale koprodukční animovaný snímek Klaus, který si nádherným příběhem a úžasnou animací vysloužil i nominaci na Oscara za nejlepší animovaný snímek roku.
Jesper je rozmazleným a líným synem generálního ředitele královské pošty. Poté, co se Jesper stane nejhorším studentem poštovní akademie, je odeslán na zamrzlý ostrov Smeerensburg někde za polárním kruhem. Jesper má za úkol během jediného roku doručit šest tisíc dopisů, a pokud se mu to nepovede, otec ho vydědí. Jak to ale udělat, když se ocitne na místě, kde si znesváření místní obyvatelé stěží vyměňují slova, natož dopisy? Už to chce vzdát, když najde nečekaného spojence v místní učitelce Alvě a seznámí se s Klausem, tajemným tesařem, který žije sám v chatě plné ručně vyrobených hraček. Tato nepravděpodobná přátelství vracejí smích do Smeerensburgu, sbližují sousedy a dávají vzniknout kouzelné tradici a punčochám, jež pečlivě visí u komína.
průměrné hodnocení: 84 % (Kinobox 81 %, ČSFD 88 %, IMDb 82 %)