Sběratelé kostí: Šokující smrt milované postavy neměli tvůrci původně v plánu

Sběratelé kostí: Šokující smrt milované postavy neměli tvůrci původně v plánu
Sběratelé kostí | 20th Century Fox Television
Je jenom dobře, pokud se show nebojí říznout do vlastních řad, protože tím pomůže dodat celé sérii na dramatičnosti. Diváci si poté nemohou být jistí tím, zda jejich oblíbencům skutečně nehrozí nebezpečí. Samozřejmě se to nesmí přehánět (viz Ztraceni, kde množství zájem nakonec otupilo). Když ale tvůrci zatahají za tu správnou emociální nitku, vznikne nezapomenutelný moment. Pro Sběratele kostí je jím smrt Vincenta Nigela Murrayho.
sberatele-kosti-sokujici-smrt-milovane-postavy-nemeli-tvurci-puvodne-v-planu
Ryan Cartwright jako Vincent Nigel-Murray | 20th Century Fox Television
Murray byl jedním ze stážistů Jeffersonova institutu pod vedením Kůstky a přestože to ani sami tvůrci neplánovali, díky podání Ryana Cartwrighta se okamžitě stal jednou z nejmilovanějších postav seriálu. O to více šokující bylo, když právě jeho na konci šesté série zastřelil záporák Arnold Vosloo.
Murray se objevil během tří sezón (v seriálu byl od čtvrté do šesté) v celkem jedenácti epizodách a tvůrce pořadu Hart Hanson potvrdil, že původně jeho smrt nezamýšleli. Cartwright ale v roce 2010 získal jednu z hlavních rolí v tehdy připravovaném seriálu Výjimeční a nebylo jisté, zda bude mít na hostování ve Sběratelích nadále potřebný čas. "Věděli jsme, že na konci série nás opustí. Takže jsme s tím pomalu začali pracovat. Diváci si Vincenta zamilovali. Proto jsme ho zabili, aby je to opravdu zasáhlo," uvedl Hanson.
A tah vyšel. Smrt Murrayho rozhodně patří k těm nejvíc šokujícím v historii televizní zábavy. Pro samotného Cartwrighta nicméně situace tak dobře nedopadla. Výjimeční vydrželi na obrazovkách jen dvě sezóny, dnes už si na ně málokdo vzpomene a Cartwright od svého odchodu ze Sběratelů kostí marně čeká na další postavu, kterou by se mu podařilo diváky stejně oslovit.
sberatele-kosti-sokujici-smrt-milovane-postavy-nemeli-tvurci-puvodne-v-planu-1
Výjimeční | SyFy