Máte rádi horory, ale neradi se lekáte? Máme pro vás pět méně známých tipů

Máte rádi horory, ale neradi se lekáte? Máme pro vás pět méně známých tipů
Čarodějnice | A24 Films

Vražedná terapie (2001)

Atmosférický film odehrávající se v opuštěné psychiatrické léčebně, kterou se rozhodne opravit pár dělníků. Recept na horor jak vyšitý. Ovšem žádné nadpřirozeno zde neočekávejte. Film se primárně soustředí na temnou a ponurou atmosféru, ze které mrazí v kostech. Lekat se u toho sice nebudete, ale po konci si možná nějaké ty krůpěje potu z čela setřete.
Vražedná terapie

Čarodějnice (2015)

Depresivní a znepokojující snímek, který ve vás možná vyvolá fobii ze zajíců v lesích. Nedá se úplně říct, že by film byl bez lekaček, mají ale tuze daleko od toho, aby se nazývaly lacinými. Většinou je předchází dlouhé a ponuré záběry na anglický venkov, přičemž následný střih je doprovozen hlasitějším zvukem určité činnosti jednoho z členů rodiny, z něhož člověk tak maximálně nadskočí, rozhodně ho ale nevyděsí. Vyděsit by ho spíše měly události, které se hlavní rodince ve snímku odehrají. Člověk pak z toho nemůže usnout.
Čarodějnice

The Invitation (2015)

Jde spíše o psychologický thriller, i zde si ale někteří začnou strachem kousat nehty. Divák se může těšit na budování paranoidního napětí, příběh odehrávající se během celkem normálního večírku se starými přáteli, kdy si divák hodně rychle uvědomí, že něco není úplně v pořádku. Nebo snad je?
The Invitation

Ať vejde ten pravý (2008)

Skvěle natočený horůrek, který má v sobě i určitou dávku romantického dramatu, se točí kolem sociální sondy do života nižší střední třídy. Film vás vyděsí pak maximálně několika velice znepokojujícími scénami a výjevy, na nějaké lekání a podobné bu bu bu blbiny zde můžete zapomenout.
Ať vejde ten pravý

Vlak do Pusanu (2016)

Korejský zombie horor, převážně odehrávající se v jedoucím vlaku. Tak jako u většiny novodobých zombie snímků můžete očekávat důraz na hrůzu z nechutných a kousavých nemrtvých, nicméně určitě se vám nestane, že by na vás jeden z nich nepříjemně vybafnul. Nadskočit můžete z pár hlasitějších zvuků a náhlých zjevení, infarktová hranice se ale těžko u někoho dostaví.
Šlo by samozřejmě pokračovat dál. Jaké "nelekací" horory máte rádi vy?