Dneska v televizi: Láska v čase korony aneb Místo rozvodu společná karanténa

Dneska v televizi: Láska v čase korony aneb Místo rozvodu společná karanténa
Láska v čase korony | Česká televize
Láska v čase korony rozehrává na pozadí pandemie příběhy několika obyvatel jednoho menšího českého činžáku. Čekají nás lupiči přede dveřmi, hrubá mouka nebo učitelka na telefonu. Herci se svých rolí zhostili v ochranných transparentních krychlích.
„Naší ambicí je vyprávět příběhy, jejichž hrdinové zažívají to, co zažíváme my teď. Zasmát se životu v karanténě, ukázat, že se dá zvládat, možná i to, že karanténa může být k něčemu dobrá. A zároveň vyzkoušet, zda lze napsat a natočit aktuální příběh a během týdne ho dopravit na obrazovku. Naši hrdinové budou prožívat to, co my před několika dny,“ říká kreativní producent a autor námětu Tomáš Baldýnský. „Smyslem rozhodně není momentální dění zlehčovat. Naopak s humorem a laskavostí poukázat na to, že mezilidské vztahy pokračují i v době pandemie.“

Láska v čase korony: Upoutávka

Hlavními hrdiny hořkovtipného příběhu jsou lidé, mezi něž globální pandemie vrazila ochranný štít: teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor, který je po letech odkázán sám na sebe, protože jeho žena uvízla mimo město a mladý manželský pár Petr a Anna, pro který bude zákaz vycházení rozhodující zkouškou vztahu.
Na place byl při natáčení přítomni pouze herci a robotické kamery, počet členů štábu byl minimální. Scénáře i organizace natáčení vznikaly pomocí telekonferencí. Na vzniku Lásky v čase korony se scenáristicky podílel šéfredaktor Kinoboxu Tomáš Chvála (Poldové a nemluvně, Kosmo).
Láska v čase korony
Láska v čase korony