Slavný sitcom, jehož hlavní hvězda uměla ostatním práci pěkně znepříjemnit, chystá návrat

Slavný sitcom, jehož hlavní hvězda uměla ostatním práci pěkně znepříjemnit, chystá návrat
Frasier | CBS Television Distribution
Unikátní na postavě Frasiera Cranea je, že ji Kelsey Gramer hrál hned ve třech sitcomech. Napřed v Na zdraví, kde měl být jednou z těch postav, co se objeví pro jednu situaci a pak zase navěky zmizí. Gramer si svým výkonem ale natolik získal diváky, že se nakonec Frasier vypracoval na jednu ze stálic pořadu. Během vysílání Na zdraví Gramer jako Fraiser hostoval v jedné epizodě sitcomu Křídla a nakonec dostal vlastní show jménem Frasier.
Gramer se rolí proslavil, současně ovšem vnesl do žánru i cosi nevídaného. Pro lepší zachycení "kouzla okamžiku" se neučil své repliky dopředu a vždy si je jen rychle přečetl těsně před natáčením scény, aby byl co při projevu co nejpřirozenější a nepůsobil dojmem, že se své věty jen nabifloval. Tím pádem se často ve slovním projevu odklonil od toho, co bylo na papíře. Štáb si na nezvyklou metodu nakonec zvykl, pro hostující hvězdy byl ale podobný přístup často hotové peklo (protože Gramer je tím vyhazoval z role).
Chcete mít byt jako vaši oblíbení seriáloví hrdinové? Takhle ve skutečnosti vypadají!
Téma16. 6. 2018
Chcete mít byt jako vaši oblíbení seriáloví hrdinové? Takhle ve skutečnosti vypadají!
Diváci Frasiera opravdu milovali a protože Gramer od skončení seriálu nenarazil na podobně úspěšnou roli, není se čemu divit, že po řadě marných pokusů v jiných sitcomech přichází na řadu znovu Frasier.
Nová řada je v počátečním stádiu příprav a brousí si na ni zuby vznikající streamovací službu Paramount+ (přesně tak, další streamovací hráč na obzoru). Podle starších zpráv (Gramer se již nějakou dobu snaží obnovení prosadit) by mělo jít o částečný reboot, neboť by se Frasier přestěhoval se svými radami do nového města. Není to nelogický krok. V prvé řadě by bezpochyby bylo dobré, po tak dlouhé době, začít s čistým štítem a také je dost možné, že dostane úplně novou práci (v téhle době už by asi rádio-psychiatr nepůsobil na diváky úplně smysluplně).
Jaká je šance, že se vrátí i některé další postavy z původního seriálu? Stoprocentně nemůžeme počítat s Fraiserovým otcem Martinem - jeho představitel John Mahoney nás v roce 2018 ve věku 77 let bohužel opustil. V jednom starším rozhovoru nicméně Gramer potvrdil, že by rád znovu zapojil bratra Nilese (David Hyde Pierce) a jeho manželku Daphe (Jane Leeves).
jeden-z-nejslavnejsich-sitcomu-devadesatych-let-se-mozna-vrati
David Hyde Pierce, Jane Leeves