Vánoční pohádky pro letošní rok. Na co se můžeme těšit?

Vánoční pohádky pro letošní rok. Na co se můžeme těšit?
Česká televize si pro nás stejně jako minulý rok připravila tři zcela nové celovečerní pohádky a na své by si měli přijít všichni diváci. Ti, kdo mají rádi pohádky vtipné, moderněji laděné, ale i ti, kteří nedají dopustit na pohádkovou klasiku.
Na Štědrý den nás čeká první pohádka jménem Korunní princ. V hlavních rolích snímku Karla Janáka se představí Patrik Děrgel, Kryštof Hádek, Eva Josefíková, Pavel Kříž, Josef Abrhám, Jaromír Hanzlík, Jaroslav Plesl, Zlata Adamovská, Petr Štěpánek a Ladislav Mrkvička.
vanocni-pohadky-pro-letosni-rok-na-co-se-muzeme-tesit
Princ Karel se nechce smířit s tím, že následníkem trůnu je jeho starší bratr Jan. Ze Zakázané komnaty ukradne kouzelný nápoj, po kterém princ Jan ztratí paměť a zmizí v Začarovaném lese, odkud se nikdy nikdo nevrátil. Zdá se, že Karlovi už nic nestojí v cestě, ale jak už to bývá, všechno je nakonec jinak…
Na druhý svátek vánoční usedneme k pohádce Jiřího Stracha Svatojánský věneček. Čeká nás výpravná pohádka o kuchaři Ondrovi, který se toužil stát plavcem, o princezně Verunce, kterou bavila matematika, a o věnečku, se kterým připlula po vodě láska. Zprvu se hraje o ruku princezny Verunky, později však o životy obyvatel celého království. Cestička ke šťastnému konci bude tentokrát notně klikatá. Je tu ale i věneček nesoucí po hladině řeky poselství lásky a také králův nejnovější vynález, takže možná nakonec přece jen všechno dobře dopadne.
vanocni-pohadky-pro-letosni-rok-na-co-se-muzeme-tesit-1
V jednotlivých rolích uvidíme Bolka Polívku, Elišku Jansovou, Jiřího Mádla, Pavla Lišku, Petru Polnišovou, Jana Vondráčka, Jaroslava Plesla, Marka Taclíka, Ivana Trojana, Martina Myšičku, Jiřího Štěpničku a Vilmu Cibulkovou.
Poslední premiérovou pohádkou je koprodukční Johančino tajemství v režii slovenského autora Juraje Nvoty.
vanocni-pohadky-pro-letosni-rok-na-co-se-muzeme-tesit-2
Tři sudičky spěchají k novorozeněti, ale jedna z nich to nestihne. Byla to Tea, která měla dát Johance do vínku štěstí a lásku. Královna sudiček Teu vyžene do světa, aby svou chybu napravila. Než se k Johance dostane, je z rozkošného miminka hezké a pracovité děvče.
Hrají: Dominika Zeleníková, Filip Cíl, Emília Vášáryová, Ondřej Vetchý, Szibi Tobiasová, Kristína Peláková, Ondrej Hraška
Tři oříšky pro Popelku
Tři oříšky pro Popelku
Stranou samozřejmě nezůstanou ani starší klasické pohádky napříč různými televizními stanicemi. Novinkou letošního roku ale je, že se České televizi podařilo získat licenci na Tři oříšky pro Popelku. Chybět nebude ani nejoblíbenější pohádka posledních let Anděl Páně, která zamíří na obrazovku den před Štědrým dnem. Pro milovníky této pohádky je jistě výbornou zprávou, že tvůrci připravují natáčení druhého dílu.
No a pokud nemáte rádi pohádky hrané, můžete přepnout na Déčko, kde je pro diváky připraven další pohádkový program v podobě Kozího příběhu, Kozího příběhu se sýrem, Fantastického pana Lišáka nebo O myšce a medvědovi. Vysílací časy, či hodnocení, všech pohádek najdete na kartách filmů.
P.S. Kompletní přehled pohádek a filmů v televizi pro dnešní den najdete ZDE.