Herci, kteří málem zemřeli během natáčení

Herci, kteří málem zemřeli během natáčení
Jaimie Alexander se vážně zranila při natáčení komiksového hitu Thor: Temný svět, když uklouzla na kovovém schodišti a spadla z něj na zem. Výsledkem hrozivého pádu byla vyhřezlá ploténka, naštípnutých 11 obratlů, vykloubené levé rameno a natržený rombický sval na zádech u levé lopatky. Slušný seznam na jeden pád. Jaimie může hovořit o obrovském štěstí, že nemá žádné trvalé následky a že chodí zase po svých. "Pršelo, byla tma, bylo asi 5 hodin ráno, šla jsem dolů po kovovém schodišti a uklouzla," uvedla sama Jaimie pro New York Post. "Přes měsíc jsem nemohla natáčet."
6-hercu-kteri-malem-zemreli-v-roce-2013-behem-nataceni-1
Dalším, kdo zažil během natáčení své, je John Abraham - bollywoodský herec, jehož během natáčení postřelil jeho herecký kolega Anil Kapoor. Během scény na sebe měli herci střílet ze vzdálenosti zhruba 5 metrů. Tým připravující zbraně selhal v okamžiku, kdy se filmaři rozhodli, že vzdálenost zmenší jen na metr a půl, což se stalo herci málem osudným. Z této vzdálenosti totiž může být smrtící i slepý náboj. Střela naštěstí herce minula a pouze ho poranila ze strany na krku. Zajímavostí je, že filmaři scénu již neopakovali a ve snímku Shootout at Wadala je tak, jak se stala na place.
6-hercu-kteri-malem-zemreli-v-roce-2013-behem-nataceni
Ve snímku Podfukáři se zbraně příliš neobjevují, zato kouzelnické triky jsou přímo dechberoucí. Všem jistě utkvěla v paměti scéna, kdy se Isla Fisher ponoří do vodní nádrže, je připoutána řetězy a musí utéct dříve, než se na ni vylije nádrž plná piraní. A právě tato scéna, mohla být pro herečku tou poslední. Isla šla do scény sama a během této sekvence se málem utopila. "Ten řetěz se zasekl, plavala jsem na dno, nemohla jsem nahoru," uvedla herečka. "Všichni si mysleli, jak skvěle to hraji a já se skutečně topila. Nikdo si neuvědomil, že skutečně bojuji." Fisher se naštěstí vyprostila pomocí rychlého odjištění na poutech a z vody jí pomohl jeden z kaskadérů.
Podfukáři
Ovšem ani tvrdí chlapi se nevyhnou šrámům. Před pár lety se celý svět v bavil u fotografie, kdy se v jednom nemocničním pokoji sešli Sylvester Stallone a Arnold Schwarzenegger, které čekala operace ramene. Později se do nemocnice během natáčení Expendables 3 málem podíval Jason Statham. Během jedné z akčních scén, kdy Jason řídil náklaďák, mu praskly brzdy a herec se i s autem zřítil do Černého moře a málem se utopil. Naštěstí ho zachránily jeho plavecké/potápěčské zkušenosti a herec nakonec z vozu v pořádku vyplaval. "Natáčeli jsme kaskadérský kousek, kdy Jason řídil náklaďák. Ale auto nezastavilo a šlo přes molo přímo do Černého moře i s Jasonem. Byl ve vodě, v tom náklaďáku. Začali jsme vyšilovat, všichni křičeli. On najednou vyplaval, zatímco náklaďák klesnul ke dnu. Jason Statham je skutečný hovado," uvedl na adresu (ne)postradatelného kolegy Terry Crews.
Jason Statham
Jason Statham v Expendables: Postradatelní 2
Halle Berry vypadá jako něžná květinka, ale ani ona se v posledních letech nevyhnula pořádným modřinám. Pro snímek Tísňová linka natáčela scénu, během níž spadla velmi tvrdě na betonovou podlahu a udeřila se do hlavy. Halle upadla do bezvědomí, natáčení bylo na celý den přerušeno a herečka odvezena do nemocnice, kde lékaři naštěstí nezjistili žádná vážná zranění.
Halle Berry
No a tím posledním, kdo potřeboval zásah lékařského týmu během natáčení, nebyl nikdo jiný, než Johnny Depp. Konkrétně se tak stalo u snímku Osamělý jezdec, kdy se Johnnymu při jízdě na koni uvolnilo sedlo a zvíře pak sotva se držícího herce vláčelo přes 20 metrů. "Můj kůň se rozhodl přeskočit několik překážek. Stále jsem se ho držel jako idiot a snažil jsem se dostat znovu do sedla a pak jsem se musel rozhodnout, jestli se pustím a sám si natluču nebo počkám, až mi kopyto rozrazí hlavu. Rozhodl jsem se pustit a to zvíře zvedlo přední nohy a minulo mě," uvedl na adresu daného incidentu Johnny.
Johnny Depp
Tak co myslíte, stálo - vzhledem ke kvalitě výsledných filmů - hercům riziko skutečně za to? A oceňujete, když slavné tváře co nejméně využívají kaskadéry a dělají náročné scény sami? Vyjádřete se v diskuzi pod článkem!

Poznáte oblíbené filmy po přečtení jedné věty?