DiCaprio a Depp kralují žebříčku nejlépe placených herců

DiCaprio a Depp kralují žebříčku nejlépe placených herců
Na vrcholu žebříčku letos zvela suverénně stanul Leonardo DiCaprio se 77 miliony dolarů, čímž sesadil Johnnyho Deppa z loňského prvního místa (75 milionů) na letošní druhé (50 milionů). Vzájemné pošťuchování na vrcholných pozicích není jediné, co herce spojuje.
dicaprio-a-depp-kraluji-zebricku-nejlepe-placenych-hercu-1
Forbes oba herce srovnává pro jejich neobvyklý profesní vývoj. Jak DiCaprio, tak Depp se proslavili v mládí jako idolové dívčích srdcí (DiCaprio Titanicem, Depp seriálem Jump Street 21), ale namísto doživotního okupování snů dospívajících dívek si počkali na zajímavější nabídky od velkých jmen stříbrného plátna a vydali se alternativní cestou. A vyplatilo se. DiCaprio ukázal, že jeho schopnosti sahají dál než je dotčeně sladký výraz, Depp
dicaprio-a-depp-kraluji-zebricku-nejlepe-placenych-hercu-2
ohromil pestrostí svých filmových rolí a jeho jméno se stalo spolehlivým tahákem samo o sobě. Piráti z Karibiku zatím vyinkasovali po světě 3,2 miliardy dolarů a Deppův podíl na této částce je nepochybně značný.

Kráčet po cestě nevyšlapané se ovšem nevyplácí každému. Třetí příčku
dicaprio-a-depp-kraluji-zebricku-nejlepe-placenych-hercu-3
obsadil Adam Sandler, kterému poctivě vybudované publikum odpustí lecos, jen ne vybočení ze zajetých kolejí. Předloňský pokus vystřídat "sandlerovky" za vážnější téma v podobě Funny People skončil debaklem. 40 milionů dolarů hrubého za rok je ovšem víc než slušná záplata na bolavou duši.

Pro úplnou představu a srovnání hlavních zlatokopů Hollywoodu uvádíme prvních 10 příček časopisu Forbes:
1. Leonardo DiCaprio, 77 milionů
2. Johnny Depp, 50 milionů
3. Adam Sandler, 40 milionů
4. Will Smith, 36 millionů
5. Tom Hanks, 35 millionů
6. Ben Stiller, 34 millionů
7. Robert Downey Jr., 31 millionů
8. Mark Wahlberg, 28 millionů
9. Tim Allen, Tom Cruise: oba 22 millionů