Proč Michael Keaton souhlasil se svou rolí Batmana? A proč nikdy nedokoukal žádný film od Marvelu ani od DC

Proč Michael Keaton souhlasil se svou rolí Batmana? A proč nikdy nedokoukal žádný film od Marvelu ani od DC
Batman se vrací (1992) | Warner Bros.
Michael Keaton se pro deník Variety rozhovořil o své roli Batmana v novém filmu The Flash, který by měl mít premiéru již příští rok v červnu. Jedná se o snímek od režiséra Andyho Muschiettiho (To, Mama), který je současně dlouho očekávaným sólovým filmem DC univerza. V hlavní roli Flashe se i po sérii přešlapů a nařknutí ukážou opět nebinární Ezra Miller, kteří se v této roli objevili už v Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti, Lize spravedlnosti a Lize spravedlnosti Zacka Snydera. Miller se měli na základě několika obvinění dopustit během letošního jara několika případů násilí na ženách, výtržnictví i groomingu dětí.
proc-michael-keaton-souhlasil-se-svou-roli-batmana-a-proc-nikdy-nedokoukal-zadny-film-od-marvelu-ani-od-dc-8
Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) | Warner Bros.
Natáčení The Flashe bylo v minulosti na dlouhou dobu přerušeno pandemií COVID-19, nakonec se ale snímek podařilo dokončit již v říjnu minulého roku. Společnost Warner Bros však odložila premiéru na červen příštího roku. O zápletce se toho zatím moc neví, tvůrci ji velice úspěšně drží pod pokličkou, nicméně se veřejně ví, že bude příběh inspirován příběhem komiksu Flashpoint. Flash by zde měl cestovat v čase, což bude mít velké důsledky na celou časovou osu. Ve filmu se tak neobjeví jeden Batman ale rovnou dva. Jednoho z nich ztvární Ben Affleck a tím druhým nebude nikdo jiný než právě Michael Keaton, který se v této roli objeví poprvé po třiceti letech. Naposledy ztvárnil Batmana ve filmech Batman (1989) a Batman se vrací (1992) od režiséra Tima Burtona.
Michael Keaton v rozhovoru mluvil o tom, proč s touto rolí souhlasil. Byl prý zvědavý, jaké to bude si zopakovat stejnou roli po tolika letech. Zároveň jej baví, že je zde součástí jakéhosi kompletního světa, o němž se mu mohlo dříve jen zdát. Zalíbil se mu scénář a zajímalo ho, jak se mu s tou rolí podaří popasovat. Vzhledem k sérii výše zmíněných kontroverzím, které zavinil nebinární herec Ezra Miller, byl komerční potenciál snímku nějakou dobu v ohrožení. Je to právě Michael Keaton, na nějž se těší většina fanoušků a fanynek a už se jeho aktualizované role Batmana nemohou dočkat.
proc-michael-keaton-souhlasil-se-svou-roli-batmana-a-proc-nikdy-nedokoukal-zadny-film-od-marvelu-ani-od-dc
Batman (1989) | Warner Bros.
Herec ale mimo jiné prozradil i to, že nikdy neviděl do konce žádný film od DC ani od Marvelu. Odůvodnil to slovy, že je velice vybíravý na to, na co se kouká a několikrát zdůrazňoval, že to není proto, že by si chtěl připadat jakkoliv nadřazeně či egoisticky. Prý mu bohatě stačí film rozkoukat, aby si na něj udělal obrázek a když se mu zdá, že je dobrý, tak mu to údajně stačí, protože má spoustu další práce, kterou musí dělat.
Batman (1989)
Batman (1989) | Warner Bros.
U herců a hereček jsou frekvence konzumování materiálu velice odlišné a nedá se přesně určit, jestli převládají ti, kteří se rádi ve volném čase podívají na film, či tací, kteří se ve svém volnu filmům vyhýbají. U Keatona, který je neustále zaneprázdněn řadou projektů, jenom letos se již objevil v Morbiovi a jeho program je naplněný až do roku 2025, se zdá, že se místo konzumace raději vrhne na nové natáčení, což je na jednu stranu poměrně úctyhodný krok.
proc-michael-keaton-souhlasil-se-svou-roli-batmana-a-proc-nikdy-nedokoukal-zadny-film-od-marvelu-ani-od-dc-7
Michael Keaton ve filmu Batman (1989) | Warner Bros.