Bossa Nova na Domě Radost. Nenechte si ujít nejnovější program výjimečného letního kina

Bossa Nova na Domě Radost. Nenechte si ujít nejnovější program výjimečného letního kina
Starci na chmelu (1964) | NFA
Od premiéry filmového muzikálu Starci na chmelu (1964) uplynulo téměř pětapadesát let a snímek je to z mnoha pohledů stále nepřekonaný a v mnohém inovativní. "V domácím kontextu žánrově novátorský snímek, natočený v duchu světových muzikálových předloh, slavil velkolepý úspěch už v době svého uvedení, kdy jej v létě roku 1964 v kinech vidělo na tři miliony diváků. Na širokoúhlém anamorfotickém formátu se čtyřkanálovým magnetickým záznamem zvuku zvláště vynikla taneční čísla v choreografii Josefa Koníčka," dodává v textu k restaurované verzi muzikálu Národní filmový archiv.
Starci na chmelu
Zajímavostí je například to, že jeden z hlavních hereckých představitelů Vladimír Pucholt ve filmu původně vůbec nechtěl hrát, neboť se mu příčil muzikálový žánr a příběh. Nakonec souběžně natáčel jak Starce na chmelu, tak Formanova Černého Petra (1963). Vy se již za pár dnů můžete nejen na Vladimíra Pucholta vypravit na Střechu žižkovského Domu Radost, kde se uskuteční další letní představení v režii kina Lucerna.
Vladimír Pucholt
Starci na chmelu (1964) | NFA
Starci na chmelu na Střeše Domu Radost
Kdy: Neděle 27. června od 21:30
Podrobnosti k události zde.
bossa-nova-na-dome-radost-nenechte-si-ujit-program-vyjimecneho-letniho-kina
Promítat se bude na Střeše žižkovského Domu Radost. | Dům Radost
Chcete zdarma vyrazit na jedinečnou nedělní projekci legendárního muzikálu Starci na chmelu? Stačí zúčastnit se soutěže na našem facebooku, kde se dozvíte více. 2 šťastlivci obdrží po 2 volňáscích na akci.
Soutěž uzavíráme tuto neděli 27. června v 10:00. Výherce budeme kontaktovat na Facebooku.