'Byl jsem troska.' Komediální hvězda přiblížila svůj boj se závislostí při tvorbě průlomového hitu

'Byl jsem troska.' Komediální hvězda přiblížila svůj boj se závislostí při tvorbě průlomového hitu
Mission: Impossible - Národ grázlů | Paramount Network
Simona Pegga má většina diváků nesmazatelně zapsaného jako představitele
Soumrak mrtvých
Soumrak mrtvých | United International Pictures
sympatických humorných postav v bláznivých parodiích jako Soumrak mrtvých nebo Jednotka příliš rychlého nasazení. Jednapadesátiletý herec se počátkem tisíciletí etabloval v komediálním žánru společně s kamarádem a častým spolupracovníkem Nickem Frostem, přičemž kariérní zlom přišel roku 2006. Tehdy se Pegg poprvé objevil po boku Toma Cruise v populární špionážní sérii Mission: Impossible - konkrétně šlo o skvěle hodnocený třetí díl v režii J.J. Abramse. Rodák z britského Gloucesteru ztvárnil postavu počítačového hackera Benjiho, již si zopakoval i v následujících třech pokračováních. Vrátí se také v sedmém a osmém dílu, které se stále natáčí, a přestože si v mezičasech nadále odskakuje k odlehčenějším projektům, v sérii Ethana Hunta našel stabilní zázemí. Málokdo přitom tušil, že natáčení průlomového třetího dílu pro něj vůbec nebylo jednoduché a příjemné.
Pegg byl hostem nové epizody podcastu Headstrong, kde se rozpovídal o svém tehdejším alkoholismu, plynoucím z dlouhého odloučení od domova a dosud nepoznaného stresu. "Vzpomínám si, jak jsem byl poprvé pryč kvůli práci na Mission: Impossible III. Byl jsem v podstatě zavřený v tom hotelovém pokoji v Beverly Hills a byl jsem tak zpanikařený a cítil se pod psa, že jsem začal hodně pít. Vypil jsem celý svůj minibar, protože jsem se nechtěl takhle cítit. Když jsem přišel na plac natočit své scény, byl jsem troska - byl jsem plný úzkosti, načež jsem pořád pil. Bylo to tak sebedestruktivní," vzpomínal herec.
Při zpětném pohledu si Pegg dobře uvědomuje, že podobný přístup nic nevyřeší, jenže tehdy byl ze své první nekomediální role v komerční sérii nesmírně nervózní. Po úspěchu filmu se však oblíbený herec z nebezpečné závislosti dokázal oklepat a alkohol jeho kariéru, zahrnující rovněž trilogii Star Trek či Ready Player One, výrazněji nepoznamenal. V tomtéž rozhovoru Pegg posluchače rovnou varoval a zdůraznil, že pití mu nic dobrého nepřineslo. "Všechny ty úlevy jsou tak dočasné a tak rychlé, že problém ve skutečnosti nevyřeší, pouze ho ještě znásobí. Opravdu to není dobrá cesta, kterou se vydat."
byl-jsem-troska-komedialni-hvezda-priblizila-svuj-boj-se-zavislosti-pri-tvorbe-prulomoveho-hitu
Zleva Tom Cruise, Ving Rhames a Simon Pegg - Mission: Impossible III | Paramount Network
Příběh Simona Pegga tak lehce evokuje řadu komediálních hvězd, pro něž byla cenou za smích publika nadměrná konzumace alkoholu. Představitel Benjiho, jenž koneckonců vnesl do špionážní série odlehčený tón, svůj přechod do Hollywoodu nakonec zvládl a může být inspirací pro kolegy, kteří se potýkají s podobnými úzkostmi a sahají k podobným únikovým řešením.