Maják: Scéna, kvůli které chtěl dát Robert Pattinson režisérovi pěstí

Maják: Scéna, kvůli které chtěl dát Robert Pattinson režisérovi pěstí
Maják | A24/Universal Pictures
I když byl Pattinson vice než ochoten se pustit do jakkoliv náročného úkolu, přesto byla chvíle, během které měl chuť Robertovi Eggersovi, režisérovi vychvalovaného hororu, trochu ublížit. V jedné ze scén byla totiž na hercovu tvář konstantně stříkána voda, ovšem sám režisér s ní mnohokrát nebyl spokojen, přičemž onu scénu několikrát přetáčel. A i přesto, že to na sobě Pattinson vůbec nenechal znát (čímž se i projevuje jeho profesionalita), po uvedení filmu v jednom rozhovoru prohlásil, co se mu po několikátém pokusu prohnalo hlavou. Nutno dodat, že ani sám režisér to neměl jednoduché, atmosféra je jeden z nejdůležitějších aspektů celého filmu, v rámci čehož hraje velkou úlohu i samotné počasí, kterému ovšem člověk neporučí. Eggers mimo jiné prohlásil, že ho obtížnost natáčení dohnala k slzám (došlo na ně až na hotelu). Podle jeho slov by se totiž každý režisér měl chovat jako generál.
Eggers se o Pattinsonově vnitřním rozhořčení dozvěděl až mnohem později. S pobavením prohlásil: "Vůbec mě nenapadlo, že by mě chtěl v ten den uhodit, protože se celou dobu choval jako pravý profesionál. A nejen to, hlavní kostymérka mi později říkala, že byl údajně klidně ochotný udělat tu scénu víckrát, kdybych chtěl."
Maják určitě není žádným jednoduchým filmem. Pro mnoho lidí může být emocionálně vyčerpávající. Sledovat dva správce majáku, kteří kvůli brutálním a osamoceným podmínkám pomalu ztrácejí rozum, určitě nebude žádnou brnkačkou pro každého. Obzvlášť s ohledem na to, že film se dá interpretovat mnoha různými způsoby.
Jak se Maják líbil vám?
Willem Dafoe, Robert Pattinson
Maják | A24