"Sexuální predátor" Kevin Spacey zproštěn obvinění. Příliš malá náplast na zničenou kariéru?

"Sexuální predátor" Kevin Spacey zproštěn obvinění. Příliš malá náplast na zničenou kariéru?
Dům z karet – Kevin Spacey | Netflix
Abychom si v tom udělali pořádek. Kevin Spacey byl na konci října roku 2017 obviněn z údajného (navíc desítky let starého) sexuálního obtěžování. Okamžitě byl odvolán z natáčení populárního seriálu Dům z karet, jen o pár týdnů později byl navíc vystřižen a nahrazen Christopherem Plummerem z filmu Všechny prachy světa (2017). Tenkrát zvítězilo veřejné mínění, "zaručené" zprávy a síla sociálních sítí. Jenže výše zmiňovaný případ sexuálního zneužití se vůbec nedostal k soudu (v právním státě existuje tzv. presumpce neviny).
Slavní herci a herečky, kteří byli z filmu kompletně vystřiženi
Téma23. 3. 2020
Slavní herci a herečky, kteří byli z filmu kompletně vystřiženi
K soudu, o jehož verdiktu pojednává tento článek, se dostalo obvinění osmnáctiletého chlapce, jehož se dle obžaloby dopustil Spacey v roce 2016 v americkém státu Massachusetts. Dotčeným se stal uklízeč nádobí, jehož Spacey údajně opil a poté obtěžoval v baru na ostrově Nantucket. Slavný herec obvinění popřel a od soudu nakonec odešel jako pomyslný vítěz. 8. července totiž údajný poškozený odmítl vypovídat před soudem. Důvod? Nejasnosti ohledně mobilního telefonu a vymazaných SMS zpráv. Verze mladého muže? Telefon údajně ztratil.
Kevina Spaceyho ze sexuálního obtěžování obvinilo hned několik desítek mužů, k soudu se však dostal pouze jeden jediný případ, incident z Nantucketu. Pro Spaceyho jde o psychologickou náplast na zničenou kariéru. Jenže co vyléčí, když je z profesního hlediska odepsaný a navíc se najdou mnozí, kteří budo utvrdit, že tři desítky obvinění se nemůžou brát na lehkou váhu?
Kevin Spacey
Dům z karet